Abdullah Avcı da, okurlarımız da bence çok haklı, gündemde hep üç büyükler mi olacak? Hoca “Başakşehir-Konya maçında Fatih hocamı görmek isterdim” demekte bence de çok haklı.
Puan cetveline bir bakın, mütevazı bütçesiyle Başakşehir en başta, Karabük, Bursa, Osmanlı, G.Birliği ve Konya atbaşı takipteler. Ne güzel bir tablo. Bu hafta Başakşehir- Karabük maçı bence süper bir derbi mücadelesi olacak. Takır takır oynayan iki takımın maçını seyretmek bence büyük keyif verecek. Yine Konya-Fenerbahçe ve Galatasaray- Trabzonspor maçları da bu haftanın önemli, lig sıralamasında etkili mücadeleler.
YİNE HAKEMLER
Hakemlerimiz yine basit hatalarla maç sonuçlarına öyle tesir ediyorlar ki, hayret ediyorum. Hem de yabancı hocaları ve MHK başkanları uyardığı halde. Peki o zaman bu hatalar neden? Neden mi? Hakemlerimiz maç alamamaktan çekiniyorlar, sebebi bence aldıkları büyük maaşlar. Nasıl havuz, kulüplerimizi, dolayısıyla Türk futbolunu yozlaştırıp iflasa sürüklediyse, hakemlere verilen çok yüksek ücretler, onlara da çok zararlı oldu. Bence mütevazı ücret, artı başarıya göre prim yapılsa çok daha faydalı bir uygulama olurdu. İşte bu gibi hakem müessesesi ve futbol ile ilgili tüm yönetmelikler, hep diyorum ya MHK’nin, federasyon yönetiminin, Futbol Direktörü’nün işleri değildir, futbol bir ilimdir ve bu işler de bilim adamlarının, futbolun akademisyenlerinin işidir. Yani ARAŞTIRMA-PLANLAMA EĞİTİM-DENETİM, kısaca APED’in işidir. Allah rahmet eylesin APED başkanım sevgili Yılmaz Yücetürk hocama, dünyada sadece İngiltere’de uygulanan galibiyete 3 puan kararı daha evvelce kimin aklına gelebilirdi, onun geldi. Önüme getirdi ve de hemen federasyon olarak kararını aldık. İnşallah Federasyon Başkanımız da bu futbol direktörlüğünü en kısa zamanda kaldırır ve APED’i kurar, reformlar başlar.
Bu arada Atiba’nın süper formu yanında, 100. maçını ve 54 karşılaşmada sarı kart görmemesini takdirle karşılıyor ve hakemlerimizin bu tip futbolcuları korumasını öneriyorum.