Belki de “böyle gazetecilik mi olur, daha neler” diyeceksiniz…
Ben yine de yazacağım.
Bu malum yasa, yani günlerdir konuştuğumuz, sizin bu yazıyı okuduğunuz sırada binlerce kadının “çıkmasın” diye Meclis kapısına dayandığı şu rezil yasa var ya…
Nedense bana sanki çok daha acaip bir işi perdelemek için ortaya atıldı gibi geliyor.
Gündem değiştirmek için yani.
Bakın çok tuhaf, yasayı sadece birkaç AKP’li vekil biliyor, imzalıyor. Adalet Bakanı bir “geceyarısı operasyonu” ile aniden ortaya çıkartıyor ve sonra zaten kıyamet kopuyor.
Günlerdir yasayı konuşuyor Türkiye, tüm sosyal medyada, her sohbette sadece bu yasa var.
Kadın örgütleri, hatta Sümeyye Erdoğan’ın kurucusu olduğu örgüt bile olaya tepki gösterdi, yine de iktidar “geri çekmeyiz” diyor.
Başbakan, kendisiyle görüşmeye gelen kadın örgütü temsilcilerine “birer taslak da siz yazın, bir bakalım” dedi. Kimbilir kaç gün sürecek bu taslak incelemeleri…
Öyle bir gündem yarattılar ki, yasayı çektin çekmedin, muhalefet ve kadın örgütleri yeni taslak yazsın yazmasın derken, anlaşılan bu pilav daha çok su kaldıracak.

*  *  *

Fakat biz bu işlerle oyalanırken, acaba ne oluyor ?
Dolar desek, onu herkes içine sindirsin, yeni bir şey yok, yıl böyle bitecek, bizzat Merkez Bankası açıkladı.
Kürt meselesi desek, yandaşların son yazdıklarına göre kamuoyu araştırmaları bizzat bölge halkı HDP’li vekillerin hapse atılmasını yüzde 60 oranında “uygun buluyormuş” !
Kıbrıs işi desek, İsviçre’deki ikili görüşmelerde atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti, süreç tıkandı. Kıbrıs’ı bırak, 18 adamız Yunanistan’a verilmiş, defalarca manşet yaptık, kimse takmadı bile…
Ermenistan dosyası mı açılacak acaba diye düşünsek, evet, emareleri var, önce Putin’in Ermenistan’la anlaşması, son olarak NATO toplantısında Hulusi Akar beyi kızdıran Ermeni temsilcinin “soykırım” sözleri.. Ama yok, o da değil.

*  *  *

Peki ne ?
İnanın bilmiyorum, ama içimden bir ses, 14 yıllık AKP döneminin deneyimiyle diyor ki, bu “tecavüzcünle evlen” kampanyasının arkasında büyük, çok büyük bir başka gündem gizli.
Bakalım, göreceğiz…
Ve o zamana kadar, bu ülkenin kadınları olarak, bu iğrenç yasayı durdurmak için her kapıya dayanmaya devam edeceğiz !

Ege’de başka bir okul mümkün


Geçtiğimiz hafta Zeytin Hasadı için Ayvalık’taydık.
Hasat Günleri kapsamında, Filiz Ali’nin Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi’ni ziyaret ettik, hani şu “Madonna”nın hayat hikayesini yazan Sabahattin Ali’nin müzikolog kızı !
Filiz hanım olağanüstü bir eğitim alanı yaratmış orada. Her yıl onlarca müzisyen genç gelip, dünyanın en saygın maestroları ile bir arada oluyorlar. Sanat eğitimi açısından, büyük fırsat. Hayran kaldım yarattıkları merkeze.
Sonra bir düşündüm, farkında mısınız, bütün “sivil” ve “alternatif eğitim” girişimleri Ege’de !
Gümüşlük’te Latife Tekin’in Gümüşlük Akademisi ile başladı herşey, sonra Şirince’de Ali Nesin’in Matematik Köyü kuruldu. Hemen yakınında, Assos’da Felsefe Günleri yıllardır devam ediyor.
Bodrum’da Başka Bir Okul Mümkün Derneği, ilk deneme okulunu açtı birkaç yıl önce, Keçi.
Ayvalık’ta Filiz Ali’nin Müzik Akademisi, Gümüşlük’te Eren Levendoğlu ve Gülsin Onay’ın Klasik Müzik Atölyeleri, Yalıkavak’ta Faruk Malhan’ın Tasarım Vakfı, Didim Milet’te bu yıl başlayan Matematik Günleri, Seferihisar’da Güven Eken’in Doğa Okulu.
Doğa Okulu deyince, gerçekten doğa okulu, toprak, su, zeytinyağı, üzüm anlatılıyor okulda.
Hepsi de sivil girişimler, bir kanaat önderinin “yerel yeteneği dünya değerleriyle” buluşturma projeleri.
Ve gördünüz işte, hepsi de Ege’de !
Bu, gerçekten sadece bir tesadüf olabilir mi ?
Bence değil, hiç değil…
Ege, kendi geleceğini özgürlükler ve “felsefe, düşünce, sanat” üzerine kuruyor.
Antik köklerinin bir uzantısı olarak…
Dünyalı olmak çok güzel, Ege’de bir dünyalı olarak yaşamak ise heyecan verici !

CNNTÜRK’e bir çift söz


Nevşin Mengü’nün Ana Haber’ine Ankara Stüdyodan bağlanan AKP Vekili Öznur Çalık, ekrandaki “Cinsel İstismar Düzenlemesi” alt yazısını değiştirtmiş, “bunu kaldırın, erken evlilik yasası” yazın demiş.
CNN de hemen değiştirivermiş yayın anında !
Eh be CNNTURK, yatacak yerin yok, tecavüzcüsü ile evli kanal oldun, yeminle….

Bak Kızım


Kendim gibi olduğumda sevilmemeyi, başkası gibi davranarak sevilmeye tercih ederim.