Tarihçi geçinen ve her yerde fes giyerek dolaşan Kadir Mısıroğlu ‘’Keşke Yunan galip gelseydi ne hilafet yıkılırdı ne şeriat, ne de medreseler lağvedilirdi ‘’ demiş. Aman ne beklenmedik bir olay! Farklı bir şey söylese şaşırırdım!
Bu tür vatan, millet sevgisinden, hatta insan sevgisinden yoksun kişilerin tarih bilmeyen, din nedir, ne değildir anlamayan kişileri etkilemesi ya da farklı olayım da dikkat çekeyim diyen kişilerce itibar görmesi şaşırtıcı olmasa da rahatsız edici tabii.
Ama ben yine de biraz daha iyi niyetli olmak istiyorum. Kimsenin vatanına ve tarihine bu kadar haince yaklaşabileceğine inanmak istemiyorum. Adamcağız belki rahatsız diyorum olayları doğru algılayıp, yorumlayamıyor. Başka bir boyutta yaşıyor. Peki, hal böyleyken onu alıp danışman yapanlara, yağdanlık olacağım diye kanalına çıkarıp, programına davet edenlere ne demeli? Esas onlara kızılmalı, hesap sorulmalı.
Paçavrayı alıp bulunmaz Hint kumaşıymış gibi pazarlamaya çalışanlar sonra bu tür sahtekârların yaptıklarını beğenmeyince ‘’Aldatıldık, kandırıldık’’ demesinler.


“Kısmetse” bu gençlik düzelir!


Hani öyle kötüdür ki, içiniz gıcıklanır ama bir türlü bakmaktan, seyretmekten alamazsınız ya kendinizi... İşte TV’deki ‘Kısmetse Olur’ programı!
Karakterler birbirinden beter; konuşmalar, yorumlar feci.
Programdaki popüler erkeklerin hepsi maço! Kızları sabah akşam azarlayıp, ders verip ‘Yerse kızım’ diyorlar.
Düzgün davranan, normal sayılabilecek oğlanlar zaten rağbet görmüyor.
Kızların günlük rutini ise bir yandan oğlanların gözüne girebilmek için devamlı bir şeyler pişirip, erkeklere sunmak sonrasında da azarlanıp ağlamak. Kalan vakitlerinde dedikodu yapıp birbirlerinin kuyularını kazıyorlar.
Programdaki gençlerin ne sanat, ne edebiyat, ne de tarihten bahsettiklerini hiç duymadım. Dünya olaylarından, spordan, sinemadan konuşmuyorlar. Sabah akşam ‘’Ben kadınımı... Ben erkeğimi...’’diye başlayan cümlelerle kendilerini anlatıyorlar. İşte aklındaki tek şey bir an önce evlenip, üremek olan ideal gençlik formatı. Geleceğimiz böyle gençlerin eline kaldıysa vay halimize.


İyi okulları çürütme projesi!


‘Proje Okul’ deyince milleti kandırırız sandılar.
Neyin projesiymiş bu?!
En iyi öğrencileri yetiştiren, eğitimin en iyi seviyede verildiği tıkır tıkır işleyen okullar neden proje kapsamında değiştirilmeye çalışılıyor acaba?
Düzgün kadrolar dağıtılıyor, işini bilen kaliteli öğretmenlerin yerlerine daha yetersiz öğretmenler getiriliyor.
Madem iyi bir şey yapmaya çalışıyorlar desteğe, öğretmene ihtiyacı olan, maddi yetersizliklerden doğru dürüst eğitim veremeyen okullara el atsalar ya!
Çoğu okullarda suç oranları almış başını gidiyor. Eğitim kalitesi malûm, yerlerde sürünüyor! Ülkenin nereye gittiği belli değil. Bazılarının ise tek derdi herkesi ‘imam hatipli’ yapmak.
İnsanlara zorla inanç enjekte etmeye çalışmanın kime fayda sağlayacağı belli de!.. Evdeki hesap her zaman çarşıya uymaz. Din ile her şey çözülecekse; madem elimizden başka bir şey gelmiyor, biz de dua edelim bari.
‘’Allah’ım sen ülkeyi yönetenlere akıl ve vicdan ver lütfen!’’