Sarı saçlı, mavi gözlü o dev adam söylüyor:
“Efendiler, bu durum karşısında tek bir karar vardı. O da milli hakimiyete dayanan kayıtsız şartsız, bağımsız yeni bir Türk Devleti kurmak... Samsun’da Anadolu topraklarına ayak basar basmaz uygulanmasına başladığımız karar, bu karar olmuştur.
Türk’ün haysiyeti, gururu ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa, mahvolsun daha iyidir.
Öyleyse ya istiklal, ya ölüm!..”

* * *

Büyük Önder Atatürk’ün bu sözlerini niçin alıntıladığıma gelince...
O’nun armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini şehitleri gerekçe gösterip yasaklatan, ama 8 vatan evladı şehidimizin defnedildiği gün, kendi çocuklarının nikah törenini ertelemeyenler, bugün de Ata’ya sevgi seli oluşmasını engellemeye çalıştılar.
IŞİD Anıtkabir’e saldıracakmış. Bu nedenle oraya gitmek tehlikeliymiş!
Yandaş medya kanalıyla bu korkuyu pompalayanlar, halkı enayi yerine koymakta ve zekamızla alay etmekte adeta yarışıyorlar!
“Madem böyle bir istihbarat var, devletin ilgili kurumlarının görevi halkı korkutmak yerine, terör saldırısını önlemek ve toplumun can güvenliğini sağlamak değil mi” diye soracağımızı düşünemiyorlar!.
Halkın o korku duvarını çoktan aştığını anlayamıyorlar.
Gözleri öylesine kararmış ki, akıl dışı yasakların Ata’ya olan sevgiyi çığ gibi büyüttüğünü göremiyorlar!..

* * *

Bakın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 26.Genelkurmay Başkanı, katıksız Atatürkçü Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, şiir tadındaki 19 Mayıs mesajında ne diyor:
“Mazlum milletlere kurtuluş ışığı olan,
Atatürk’ü ebedi başkomutan yapan 19 Mayıs.
Selam sana, saygı sana,
Sonsuza kadar...
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı candan kutluyorum...”
Ben de Başbuğ’un bu anlamlı ve güzel mesajının altına imzamı atıyorum...