Sevgili okuyucularım,
Yazıma cuma akşamları Star TV’de yayınlanan ‘Kiralık Aşk’ dizisinin büyük başarısı ile girmek istiyorum. Barış Arduç’un başrolünde oynadığı dizi birinciliğini bu yıl da sürdürüyor. AB ve ABC1-20 plus katagorilerinde rakipsiz zirvesini sürdürüyor. Star TV’de salı akşamı ‘Anne’ dizisi başlıyor. Cansu Dere’nin başrolünde oynadığı ‘Anne’ dizisi ülkedeki tüm anneleri ilgilendiren bir konuya sahip. Ayrıca dizinin gerçekten çok keyifli yazılımı ile müthiş bir senaryo olduğunu söyleyebiliriz. Doğru inisiyatifli bir başka proje de TRT1 ekranında bu akşam saat 23.00’te yayınlanıyor. Birbirinden farklı ve renkli yapımlar bugünlerde TRT1’de izleyicisinin karşısına çıkıyor. Sadece iyi insanların yarışmacı olabildiği ‘Dinle Kazan’ TRT1’in bu seneki iddalı yapımlarından.

*  *  *

Geçtiğimiz dönemde büyük usta Altan Erkekli’nin sunumuyla ekranlara gelen ve büyük beğeni toplayan Sen Olsan Ne Yapardın’ programının yapımcısı Dış Yapım, yüzde yüz yerli yarışma formatıyla hakikaten ekranın hümanizm ivmesini arttırıyor. İyilikleri neticesinde yarışmacı olmayı hak kazananların yarışabildiği ‘Dinle Kazan’ın diğer yarışmalardan farkı, dinliyerek para kazanılması. Nasıl mı? Dört bir tarafı gizli robot kameralarla çevrili mekanlarda profosyonel oyuncular yoldan geçen vatandaşlardan yardım istiyor. İyi yürekli insanlar yardım ederken yarıştıklarını fark etmeden oyuncunun hikayesini dinliyor ya da dinler gibi yapıyor. Programın başarılı sunucusu Derda Yasir Yenal, kameralarla ortaya çıkarak az önce anlatıcının hikayesiyle ilgili 5 soru yöneltiyor. Soruları bilen yarışmacılar ise soru başına 50 TL toplamda 250 TL sahibi olabiliyor. Şansını ikiye katlamak isteyen yarışmacılar ‘Katla Kazan’ etabında sunucunun soracağı son genel kültür sorusuyla yarışma boyunca kazanacağı ödülü ikiye katlıyor. Tabii ki şansıni ikiye katlamak isteyen yarışmacı soruyu bilemezse kazandığı ödülün yarısını dinlerken ekibe iade etme riskini göze almalı. İyilerin yarıştığı bu format göz dolduruyor.

*  *  *

Değerli okuyucularım, bugün yayına girecek programımız gerçekten anlamlı. Uzun yıllardır ülkemizin reyting rekortmeni programı ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ hafta içi her sabah ATV ekranlarında yayınlanıyor. Geçtiğimiz sezonun son günlerinde 26 yaşında birkaç şişe uğruna iş arkadaşı tarafından öldürülen Soner Çığıraçan’ın ailesinin gecekondu tarzı evini baştan aşağı dekore ettik. Müge’nin programını izlerken çok duygulandım ve telefonla bağlanıp evi yenilemek istediğimizi belirttim. Adana’da bulunan evi geçen hafta baştan asağı yeniledik. Bugün de yayında. Sevgi ile kalın...