Büyük ve özgün emek ürünü olan yeni yayınlara SÖZCÜ Gazetesi başta olmak üzere basında özel dergilerle yer verenler artmakla birlikte, adımıza gönderilenlere de yer vermek alışkanlığımızı bozmak istemiyoruz. Bugün incelik gösterip armağan edilen kitapların mutluluğunu yine değerli okurlarımızla paylaşıyoruz. Böylece gazete ile yazar-okur birlikteliği de sağlanmış oluyor.
- Yazar Meral (Ağabeyoğlu) AKINCI’nın “İçimde Kalmasınlar” adlı yeni kitabı kişisel ve toplumsal yönelişlere ilişkin eleştirel yazılarıyla şiirlerinden oluşuyor. KANGURU Yayınları’nın ürünü.
- Rıfat KAYA’nın hazırladığı “Yeşeren Düşler” adlı, 81 şaire yer veren şiir antolojisi KÜLTÜR Ajans Yayınları’nın 285. ürünü.
- Şair Ahmet CANBABA’nın “Cennette Seninleyim” adlı, 19 öyküden oluşan kitabı ALTERNATİF Sanat’ın, “Mavide Ölüm” adlı kitabı da EKİN Sanat’ın yayını.
- Şair-Yazar Ziya HIZIROĞLU’nun “Doğacak Sevgi mi; Tanrısal Korku mu? Kutsal Tabuların Çağdaş Yorumu” adlı kitabı kişisel yayını.
- BİLGİ YAYINEVİ’nin yeni ürünleri:
1. Ergün POYRAZ’ın “İhanet ve Darbe–Emperyalizmle Elele” adlı kitabı Fetullah Gülen’le ilgili.
2. Ahmet RASİM’in “Falaka ve Gecelerim” kitabını Öner Yağcı hazırlamış.
3. Leyla USLU’nun Franz KAFKA’dan dilimize çevirdiği “DÂVA” adlı kitaplar.
4. Emekli Korgeneral Engin ALAN’ ın “ TERÖR - PKK/ 40 Yıllık İhanet” adlı kitabı.
5. Prof. Dr. Şerafettin TURAN’ ın “ Anılarla Türkiye Gerçeği” adlı kitabı.
- Canan TAN’ın “Kelepçe” adlı romanı DOĞAN Kitap yayını.
- ALİBİ Yayıncılık’ın iki yeni kitabı:
1. Sinan TOPUZ’un “Modern Deniz Harbini ve Denizler İçin Mücadeleyi Anlamak” adlı kitabı tarihsel olaylarla denizleri ve denizciliği anlatıyor.
2. Dr. Serra MENAKAY’ın “Kuşbakışı” adlı belgesel romanı son yılların ilgi çeken kimi olaylarını güzel bir anlatımla resimler gibi önümüze seriyor.
- BERFİN Yayınları’nın 243., Araştırma İnceleme Dizisi’nin 91. ürünü Esat KORKMAZ’ın “Şamanizm-Esrik Yolculuk” adlı kitabı konuyu aydınlatan yararlı bir kaynak.
- Mesut ŞENER’in “Nallıhan” adlı tanıtım kitabı kendi özel yayınıdır ve 3. baskısı bu yıl içinde çıktı.
- YÖK’ün önceki başkanvekillerinden Dr. M. Uygur TAZEBAY’ın “Âlimler ve Kimi Zâlimler” adlı kitabı Zafer Kibar’la yapılan uzun bir söyleşiyi içeriyor.
- Gazeteci yazar Saygı ÖZTÜRK’ün “Kod Adı Mürted – Tanıklar, İfadeler ve Belgeler Işığında 15 Temmuz” adlı, belgesel nitelikli kitabı DOĞAN Kitap yayını. Son ayların en ilgi çeken olayını her yönden irdeliyor, yararlı bilgiler veriyor; düşünmeye, değerlendirmeye çağırıyor.
- NERGİZ Yayınları’nın yeni ürünleri, emekli Kurmay Yarbay Talat TURHAN’ın “Sarmaşık- FETÖ’nün Dolarları” adlı araştırma inceleme kitabı.
- Harun ÜNLÜ’nün “MUSTAFA KEMAL ve SOL”, “ Böğürtlen Reçeli” ve yine aynı yazara ait “Eğitime Soldan Bakış- TÖS, TÖB-DER, EĞİTİM-SEN” PAYDA Yayıncılık ürünleridir.
- Adına daha çok siyasette rastladığımız Köy Enstitülü emekli öğretmen Hayrettin UYSAL’ın 73 şiirinden oluşan “Öf be!” adlı şiir kitabı ve “Sırça Köşkün Beyleri” adlı 35 başlıktan oluşan anlatı kitabı Öğretmen Dünyası Yayınları’nın ürünüdür.
- Kıbrıs Barış Harekatı’nda bölük komutanı olan emekli Yarbay Atilla ÇİLİNGİR’in son kitabı “KIBRIS- ‘Yes Be Annem’- 2002-2016” BİLGEOĞUZ Yayınları’nın ürünüdür.

DERGİLER

Ankara ve İstanbul Barolarının aylık yayınları,
“İNSANCIL” sanat-edebiyat konularıyla dolu (İstanbul),
“ŞEHİR” sanat yazıları ve şiirler içeriyor (Devrek),
“BARO BİRLİK” Türkiye Barolar Birliği yayını (Ankara),
“ECE” edebiyat ve düşün yazıları ağırlıklı (Salihli),
“TERAZİ” yargı konulu yazılar ve örnek kararlar içeren hukuk dergisi (Ankara),
“TARİH ve GÜNDEM” siyasal olaylarla birlikte tarih ağırlıklı tanıtım yazıları, anlatımlar içeriyor (İstanbul), Ekim 2016, sayı 7.
Ankara Barosu’nun önceki başkanlarından Av Sadık ERDOĞDU için yayımlanan özel sayı 2016 yılının 3. dergisi oldu.
“HANIMELİ” Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği yayını. Şubat 2016, sayı 2 (Yılda bir), (Sandıklı),
“DÜZEN” Düzen Sağlık Grubu’nun bülteni. Eylûl 2016 günlü, 20. yıl, 73. sayısı. Yararlı sağlık yazılarıyla (Ankara),
“MESA ve YAŞAM” üç aylık derginin Eylül-Ekim-Kasım 2016, 75. sayısı. Değişik konularda, renkli içerikli (Ankara),
“GÜNCEL HUKUK” aylık derginin Eylül 2016, 9. sayısı hukukla ilgili yazılar, röportajlar ve haberlerle (İstanbul),
“ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE” Atatürkçü Düşünce Derneği yayını,
“MAYA” dolgun içeriğiyle 39 yaşında, 280. sayısı.

GAZETELER

MÜCADELE (Aydın), DANİŞMEND (Niksar), 24 Saat (Ankara), TÜRK SOLU (İstanbul), BARTIN (Bartın)

CUMHURİYETİ KUTLAMA

Ankara – Ulus Rotary Kulübü’nün düzenlediği Cumhuriyet Balosu, üyelerin yanında yüz gencin de katıldığı büyük bir içtenlik ve ilginin sıcaklığı ve coşkusuyla kutlandı. Başkan Burak PAMUK’la, 2016-2017 dönemi Guvernörü Güner İNCİ’nin ATATÜRK ve CUMHURİYET’le ilgili konuşmalarıyla efelerin gösterileri yoğun alkışlarla karşılandı.

BAŞSAĞLIĞI:

Değerli gazeteci Mete AKYOL’u yitirmekle duyduğumuz acıyı tanımlamak güçtür. Kendisine Tanrı’dan engin rahmet, Başkent Üniversitelilere, yakınlarına, sevenlerine ve sayanlarına başsağlığı dileriz.