İngiliz medyasının haberine göre, Prof. Dr. Eugene Terentyev, doğa bilimleri eğimi alan öğrencilerine seslenerek dersini sadece tamamen eğitime odaklananların öğrenebileceği konusunda uyardı. Terentyev, “Şunu hatırlayın ki siz, öğrencilerin bolca içtiği ve onların tabiriyle ‘zamanı eğlenceli geçirdikleri’ başka bir üniversitede değilsiniz” ifadelerini kullandı.

Ancak profesörün uyarısı, öğrencilerin psikolojik durumundan endişe duyan insanların tepkisini çekti.

'ÖĞRENCİLERİN PSİKOLOJİK SAĞLIĞINA ZARAR VEREBİLECEĞİNDEN ENDİŞE EDİYORUZ'

Student Minds Cambridge aktivist grubunun açıklamasında, “Bu mektubun, ilgilendirdiği öğrencilerin ve potansiyel olarak diğer öğrencilerin psikolojik sağlığına ciddi zarar verebileceğinden endişe ediyoruz” dendi.

Buckingham Üniversitesi Rektör Yardımcısı Anthony Seldon da şu yorumda bulundu: “Kolay etkilenen öğrencileri korkutarak onlara, işin hayattaki tek önemli şey olduğu görüşünü dayatmak yanılgıdır, sorumsuzluk ve kötü niyet tezahürüdür”.

Cambridge Üniversitesi temsilcisi ise öğrencilerin psikolojik sağlığının, okul yönetiminin temel önceli olduğunu belirterek, “Üniversitemizi kazanmak için gereken sınavlardan geçen tüm öğrencilerin eğitimde yüksek başarılar elde edecek yetenekte olduğundan eminiz” dedi.

basliksiz-1RUS BÜYÜKELÇİLİK: HANGİ DÜNYADA YAŞIYORUZ?

Skandala Rusya’nın İngiltere Büyükelçiliği de tepki verdi. Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Rus asıllı profesör, öğrencileri içmek yerine çalışmaya ikna ediyor, ama onu, ‘kolay etkilenen çocukları’ korkutmakla suçluyorlar. Hangi dünyada yaşıyoruz?” ifadelerine yer verildi.

Yumuşak madde fiziği uzmanı olan Eugene Terentyev, 1998’den bu yana Cambridge Üniversitesi’nde ders veriyor.