Konuyla ilgili olarak Kürt yetkililerden açıklama geldi. Yetkili, Suriye'nin kuzeyinde yer alan Kürt güçlerinin temsilcilerinin toplantıya davet edildiğini duyurdu.

[old_news_related_template title="Rusya açıkladı: Suriye'de düğmeye basıldı" desc="Rus basınında alan son dakika haberine göre, Rusya Suriye için yeni bir meclis oluşturmak için kolları sıvadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/ekran-alintisi-32.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-rusyadan-flas-suriye-hamlesi-2069595/"]
Reuters'a konuşan üst düzey Kürt bir yetkili konunun detaylarını aktardı. Suriye'nin kuzeyinde danışman olarak görev alan Badran Jia Kurd, "Durumu inceliyoruz ve şu an buna karşılık yaklaşımımız pozitif" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması" desc="Astana görüşmelerine katılan Rus heyetinin başkanı Alexander Lavrentiev'den Türkiye ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Lavrentiev, 'Rusya, Türkiye'nin İdlib'deki çatışmasızlık bölgesinde istikrarı sağlayacağını umuyor' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/idlib-5.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-rusyadan-flas-turkiye-aciklamasi-2069034/"]
Öte yandan Reuters'ın geçtiği haberde, etkinliğin 18 Kasım'da gerçekleştirileceği belirtildi. RIA haber ajansına konuşan yetkililer, Suriye ile ilgili kararların Soçi'deki etkinlikte konuşulacağını ifade etti.