Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki havalimanında zehirlenerek öldürülen Kim Jong-nam'a ait kamera görüntüleri olayın nasıl gerçekleştiğini gözler önüne serdi.

Bilet işlemlerini yapmak üzere sırada bekleyen Kim Jong-nam'a önce bir kadın arkasından yaklaşıyor. Beyaz tişörtlü kadın, Kim'i başından tutarak geriye doğru çekerken, diğer kadın yüzüne zehir sıkıyor.

Bir anda gerçekleşen olaydan sonra iki kadın sakince yürüyerek uzaklaşıyor. Saldırıdan sonra kendini iyi hissetmediğini havalimanı yetkililerine belirten Kim Jong-nam, hastaneye götürüldüğü sırada yaşamını yitirdi.

Kim Jong-nam’ın zehirlendikten sonra havalimanında müşaade altına alındığı sırada çekilen bir kare fotoğraf Malezya basınında yer aldı. Kim Jong-nam’ın zehirlendikten sonra havalimanında müşaade altına alındığı sırada çekilen bir kare fotoğraf Malezya basınında yer aldı.


Olayla ilgili dört kişi hâlâ gözaltında, dört kişi için ise arama çalışmaları devam ediyor.

KUZEY KORE OTOPSİYİ TANIMAYACAK


Suikastın ardından Malezya ve Kuzey Kore arasında gerilim yaşanıyor.

Pyongyang yönetimi Kim Jong-nam’ın otopsi sonucunu işlemin ‘tek taraflı’ yapılması nedeniyle tanımayacağını duyurdu.

asdf74a54d5a4w42ascccas

Kuzey Kore Büyükelçisi Kang Chol, Kuala Lumpur’daki morgun önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Malezya’nın otopsiyi ‘tek taraflı yürüttüğünü ve Kuzey Korelilerin dahil olmasını engellediğini’ söyledi.

Öte yandan Güney Kore de konuya dahil olarak, suikastın arkasında öldürülmesinin ardında Pyongyang Yönetimi olduğunu öne sürdü.