Ana tören Beyaz Saray'da düzenlenecek ve akabinde başkent Washington DC'de bir dizi balo düzenlenecek.

Resmi yemin seremonisi ise Kongre binasının (Capitol) önündeki merdivenlerde gerçekleşecek.

ABD BAŞKANLIK YEMİNİ


Yarın yerel saatle öğle vakti Trump, ABD'nin 45'inci Başkanı olmak için ABD Yüksek Mahkemesi Başkanı John Robert'ın huzurunda sağ elini kaldırarak şu cümleleri sarf edecek:

“Ben, Donald Trump, ABD’nin başkanlık makamını sadakatle yürüteceğime ve elimden gelenin en iyisini yaparak ABD Anayasası’nı muhafaza edeceğime, koruyacağıma ve savunacağıma yemin ederim.”

Trump'ın Yardımcısı Mike Pence ise Trump’tan 15 dakika önce ant içecek. Bunun nedeni ise tören sırasında Trump'ın ölmesi halinde yerine Pence geçecek olması...

EN MERAK EDİLEN KONU


Peki Beyaz Saray'ın 8 yıllık kiracısı halefinin yemin törenine katılacak mı? Görevi bırakan başkanlar arasında böyle bir temayül mevcut. Ancak zorunluluk yok. Yine de Barack Obama'nın törene katılması bekleniyor.

Peki ya katılmazsa... ABD'nin ilk siyahi başkanı olarak tarih sayfalarında yerini çoktan alan Obama, 96 yıllık süreçte ilk kez böyle bir 'nezaketsizlik' sergileyen ABD Başkanı olarak bir kez daha tarihe geçebilir.

O İSİM DE TÖRENDE OLACAK!


Eski başkanlar George W. Bush, Bill Clinton ve Jimmy Carter, eşleriyle birlikte törene katılacak.

Böylece 8 Kasım'a giden süreçte birbirleri hakkında ağır sözler sarf eden Trump ve Hillary Clinton da ilk kez yüz yüze karşı karşıya gelecek.