ABD Başkanı Donald Trump, Japonya'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Trump, Teksas'taki kilise katliamı ile ilgili olarak "Bu bir silah sorunu değildir" derken "Saldırganın akıl sağlığı sorunu had safhada" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="ABD'de kiliseye saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var" desc="ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Sutherland Springs'de bir kiliseye saldırı gerçekleştirildi. Katliamda aralarında 3 yaşındaki çocukların da bulunduğu ifade edilen 26 kişinin hayatını kaybettiği 24 kişinin ise yaralandığı açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/katliam.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/abdde-kiliseye-saldiri-cok-sayida-olu-ve-yarali-var-2078428/"]

"TERÖRİST" İFADESİNİ KULLANMADI

ABD Başkanı Trump'ın, ülkesinde gerçekleşen saldırılarla ilgili olarak kullandığı ifadeler çok konuşuluyor. Son olarak Las Vegas'ı kana bulayan Stephen Paddock için de "çok hasta ve deli" ifadelerini kullanan Trump, Teksas katliamını gerçekleştiren Devin Patrick Kelley için de "akıl sağlığı son derece bozuk, dengesiz" tanımlamasında bulundu.

Trump, beyaz Amerikalıların gerçekleştirdiği saldırılar için "terör" ve "terörist" ifadelerini kullanmadığı için eleştiriyor.