Cinsel içerikli dergi Hustler'ın kurucusu olarak bilinen iş adamı Larry Flynt verdiği ilanla ABD gündemine oturdu. Washington Post gazetesinin geçtiğimiz pazar çıkan sayısına tam sayfa ilan veren Flynt, ABD Başkanı Donald Trump'ı kızdıracak bir açıklama yayınladı.

Tam sayfalık ilanda, 2016 seçimlerinde Trump'ın usulsüz bir şekilde zafer kazandığını söyleyen Flynt, "Trump, bu görev için tehlikeli derecede uygun olmadığını kanıtlamıştır. Dolayısıyla Larry Flynt ve Hustler, Trump'ın usulsüzlüğünü kanıtlayacak ya da görevden alınmasını sağlayacak bilgiyi verenlere 10 milyon dolar verecektir" ifadesini kullandı.

trmr

İlanda, Trump'ın FBI direktörü James Comey'yi tartışmalı bir biçimde görevden alması ve Charlottesville'de yaşanan gerilimin ardından ırkçı açıklamalarda bulunması, ABD'nin Paris İklim Anlaşması'ndan ayrılacağını açıklaması ve Kuzey Kore ile yaşanan gerilimlere dikkat çekilerek, Trump'ın görevden alınması gerektiği ifade edildi.

Seçimde Trump'ın Rusya'nın desteğiyle göreve geldiği ve Moskova'dan yardım aldığı iddiaları gündeme gelmiş, bir soruşturma açılsa da süreç devam ettiği için Trump'a yansıyan bir durum olmamıştı.