Altın fiyatları gündemdeki gelişmelerle birlikte değişime uğrarken çeyrek altın ve gram altın fiyatları araştırılıyor. Altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın ve gram altın kaça satılıyor? Yatırımını altın üzerine planlayan vatandaşlar da altın fiyatlarını merak ediyor. Çeyrek altında günün fiyatları alış 237,47 olarak belirlenirken satış ise 243,41 olarak belirlendi. Gram altın fiyatları ise 148,39 lira olarak gözüküyor.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAM?

Türkiye'de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.

[old_news_related_template title="Ihlamur fiyatları altınla yarışıyor" desc="Kayseri'de kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biri olan ıhlamurun kilogram fiyatı dudak uçuklatıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/evgb.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/ihlamur-fiyatlari-altinla-yarisiyor-2040292/"]