Belediye kaynaklarında alınan bilgilere göre İstiklal Caddesi'nin altı noktasında çalışma olmasından dolayı hijyen koşulları tam olarak sağlanamadığından İstiklal Caddesi'nin renklerinden kestaneciler, mısırcılar ve simitçiler yerlerinden kaldırıldı. Belediye seyyar satıcılar ile bir toplantı yaparak bu yılın sonuna kadar satış yapmamaları konusunda taraflarla anlaştı. 160 kişiyle yürütülen İstiklal Caddesi yenileme çalışmalarının yıl sonunda bitirilmesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="İstiklal Caddesi'nde neler oluyor?" desc="Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan İstiklal Caddesi'nin yeni görünümünde ağaçlar olacağını söyledi. Demircan caddede sık sık yaşanan elektrik kesintileri için 100 yıllık kablolarının yenilendiğini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/pq312pq312qp32q3213q231pq.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/istiklal-caddesinde-neler-oluyor-1872969/"]
BEYOĞLU BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

İstiklal Caddesi'yle ilgili yapılan çalışmalara ilişkin Beyoğlu Belediyesi'nden şu açıklama yapıldı:

İstiklal Caddesi’ndeki açık kazı ve zemin tamirat işlemlerini sona erdirmek amacıyla; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak 2017’de başlattığı alt yapı çalışmaları hızla sürerken, Beyoğlu Belediyesi Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde çevre denetim ve kentsel tasarım uygulamalarını hızlandırdı.

Bu kapsamda; Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği’ne uygun olmayan tabelaları kaldırma kararı aldı. Mevzuata uygun olmayan ve caddenin ahengini bozan tabela sahibi işletmelerin gerekli düzenlemeleri yapmaları için yazılı ve sözlü tebliğler yapıldı. Buna rağmen gerekli düzenlemeyi gerçekleştirmeyen işletmelerin tabelaları belediyemizce kaldırılmaya başlandı.

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ndeki alt yapı çalışmaları tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki binaların tüm kentsel tasarım iyileştirilmeleri (bina bakım, onarım, boya, temizlik işlemleri ve tabela, tente klima düzenlemeler) yapılarak, İstiklal Caddesi’nin ruhu ve dokusuyla bütünleşmesi amaçlanmaktadır.

Bu düzenlemenin yanı sıra Beyoğlu ile özdeşleşmiş sokak satıcıları, Kestaneci ve Simitçilerin faaliyetlerine caddedeki alt yapı çalışmaları tamamlanana kadar ara verilmiştir. Bu alt yapı çalışmalarında gerekli hijyen standartlarının yeterince korunamadığı ve cadde trafiğinin olumsuz etkilendiği görülmüştür ve geçici süreliğine alınan bu tedbir ile halk sağlığı ve cadde trafiğinin rahatlatılması hedeflenmektedir.

"SİMİTÇİ, KESTANECİ VE MISIRCILAR ARAÇLARI VE KIYAFETLERİ YENİLENDİKTEN SONRA TEKRAR SATIŞA BAŞLAYACAKLARDIR"

Yıl sonunda tamamlanması beklenen İstiklal Caddesindeki çalışmalar ile birlikte Kestaneci ve simitçiler aynı eski yerlerinde Beyoğlu’na ve İstanbul halkına hizmetlerini sürdüreceklerdir.

Taksim Meydanı’ndaki seyyar satış yapan, Simitçi, Kestaneci ve Mısırcılar ise Beyoğlu Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından araçları ve kıyafetleri yenilendikten sonra tekrar satışa başlayacaklardır.

[old_news_related_template title="İşte İstiklal Caddesi'nin planlanan hali" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Caddesi’nin altyapı, üstyapı, çevre düzenlemesinin tamamlanması ve Nostaljik Tramvay Hattının yerine konmasının ardından meydana gelecek projenin görsellerini paylaştı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/resimid_3433332.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/istiklal-caddesi-boyle-olacak-1840467/"]