Solcu bir yönetim altında olan Venezuela'da ekonomik kriz giderek derinleşiyor ve pek çok Amerikan şirketi bu nedenle zor durumda. General Motors yaptığı yazılı açıklamada, "GMV'nin (General Motors Venezolana) fabrikasına dün beklenmedik bir biçimde devlet yetkilileri tarafından el konulmuş ve normal operasyonlar durdurulmuştur. Ayrıca şirketin araçları gibi diğer varlıkları da yasadışı bir biçimde tesisten çıkarılmıştır" dendi.

Venezuela'da halk ekonomi politikalarını protesto etmek için sokaklara döküldü. Fotoğraf: Reuters Venezuela'da halk ekonomi politikalarını protesto etmek için sokaklara döküldü. Fotoğraf: Reuters


GM, el koyma eyleminin şirket, 2,678 işçisi, 79 bayisi ve tedarikçileri için onarılmaz zararlara yol açacağını bildirdi. Venezuela enformasyon bakanlığı bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Venezuela otomotiv sanayi çok karmaşık döviz kontrol kuralları yüzünden yaşanan hammadde darlığı ve yerel üretimdeki durgunluk nedeniyle hızlı bir düşüş yaşıyor. Pek çok tesiste üretim durma noktasına yakın.