Tekstil sektöründeki yatırımlarıyla tanınan Uçar Ailesi, gayrimenkulde büyüme kararı aldı. 3 yıl içinde 1 milyar lira yatırım yapacak olan Invest İnşaat, 5 yeni projede 3 bin 150 konut, 260 bin metrekare ofis ve 410 ticari ünite üretecek. Toplamda da 4 bin kişilik istihdam sağlayacak. Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, dün İstanbul’da gazetecilerle bir araya gelerek, mevcut ve gelecek yatırımları hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin dinamiklerine ve inşaat sektörünün geleceğine inandıklarını belirten Uçar, “Önümüzdeki dönemde inşaat sektöründeki yatırımlarımıza daha da ağırlık vereceğiz Firmamızın yer aldığı projelerin toplamında 3 bin 500’e yakın istihdam sağlıyoruz. Yeni projelerimizle birlikte 4 bin ek istihdam yaratacağız” dedi.

AYAZAĞA’DA DÖNÜŞÜME GİRDİ


Hali hazırda Cendere’de Vadistanbul, Güneşli’de Express 24 ve Küçükçekmece’de Göl Plus projelerinin yatırımcısı olduklarını ifade eden Bahattin Uçar, Ayazağa’da 3, Başakşehir ve Veliefendi’de birer projeye daha imza atacaklarını bildirdi. İstanbul’un yeni iş ve yaşam merkezi niteliğinde planlanan Ayazağa’nın dönüşümünde rol almak istediklerini ifade eden Uçar, bölgede 59 bin metrekarelik 3 arsayı portföylerine kattıklarını söyledi.

“Maslak ve Levent hattının alternatifi  olarak planlanan Ayazağa’da 3 projenin toplamında yaklaşık 900 konut, 110 bin metrekare ofis ile 180 ticari ünite yer alacak” diyen Uçar, bölgede 10 yıl içinde toplam 300 bin metrekarede 10-12 proje inşa etmek istediklerini söyledi. Bölgedeki sanayi alanlarını dönüştürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Uçar, ilk olarak Vadi Koru adlı projeyi satışa sunacaklarını kaydetti.

VELİEFENDİ'YE YENİ PROJE


INVEST İnşaat, çalışmalarında sona yaklaştığı Başakşehir projesiyle bölgede 1.600 konut, 300 ofis ve 140 ticari ünite geliştirecek. 500 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek projeyle 5 bin kişinin yaşayacağı ve ticari üniteleriyle bölgenin ihtiyaçlarına yanıt verecek yeni bir yaşam alanı oluşturulacak. Firmanın Zeytinburnu Veliefendi’de 53 bin metrekare alan üzerinde konumlandırdığı diğer projede ise 650 konut ve 90 cadde mağaza yer alacak. 270 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek proje, sahil ile E-5 Otoyolu’nun arasında bulunuyor.