Uzayan konut satış sürecini teknolojik dönüşüm ile birlikte çözmeyi hedefleyen Evtiko, gayrimenkul sektörünce birinci yaşını doldurdu. Sektördeki bir yılı içerisinde 15.060 talep alan ve bunların 1. 845'ine teklif veren Evtiko, veri tabanına geçen süre içerisinde 1000'e yakın emlakçı ve 600 emlak ofisi dahil etti. Birinci yılını dolduran platform hakkında konuşan Evtiko Kurucusu ve CEO'su Sina Afra, gayrimenkul piyasalarının tıkanıklığına yönelik çözümden söz ederek; "Evtiko'yla tüm engellerin kalktığı ve sektördeki ihtiyaç duyulan hareketliliği ve sektörün hız kazanmasına destek olmayı hedefleyerek yola çıktık" dedi.

'En güvenilir ve en hızlı yanıt alınabilecek ilk adresi olduk'

Platformun sektöre getirdiği yeni vizyonu hakkında konuşan Sina Afra “Bir yıl gibi kısa bir sürede, evini hızlıca satmak isteyenler ve evinin satış fiyatıyla ilgili bilgi almak isteyenler için en güvenilir ve en hızlı cevap alınabilecek ilk adres olduk. Bunu büyük oranda, en fazla 48 saat içinde değerleme yaparak ev sahibine teklif sunmamıza olanak tanıyan güvenilir ve hızlı otomatik değerleme yöntemimize borçluyuz. Ev sahibinin bu teklifi kabul etmesi halindeyse saatler içinde evini satmasını sağlıyoruz. İstanbul’da faaliyete başlayalı yalnızca 12 ay olmasına rağmen şimdiden ekibimizi 20 kişiye çıkardık. Bir yılda 100 işlem gerçekleştirdik. Otomatik değerleme modellerimiz sayesinde geleneksel yöntemlerle ortalama 142 gün süren satış sürecini 5 güne kadar indirdik. Sunduğumuz katma değerli hizmetlerle aldığımız gayrimenkulü taşınmaya hazır hale gelecek şekilde bakımdan geçirerek değerini artırdık. Ayrıca sektörde benzeri olmayan “iade garantisi” hizmetimizle fark yarattık. Bu özellik ile tüketicilere Evtiko’dan satın aldıkları evden memnun kalmamaları durumunda 12 ay içinde sorgusuz sualsiz iade garantisi sunuyoruz" açıklamasında bulundu.

Yeni hedef Avrupa

Birinci yılını dolduran platformun Avrupa hedefleri hakkında da konuşan Afra, "Çok yakında şirketimizin Avrupa merkezi Lüksemburg olacak. Kasım 2017’de ise Avrupa’daki ilk şehrimiz olan Madrid’de faaliyete başlıyoruz. Bunun için gereken ekibi oluşturduk. 2018’de ise ikinci Avrupa şubemizi Milano’da açmayı planlıyoruz, bunun için de işe alım sürecimizi başlattık. Sonrasındaysa Türkiye’den Avrupa’ya açılan ve 10 Avrupa şehrinde aktif olan bir Türk şirketi olmayı hedefliyoruz. Amacımız, faaliyete başladığımız her şehrin gayrimenkul satış trafiğinin %1’ine sahip olmak, bu şehirlerde otomatik değerleme modelleri kullanmak ve premium marka algısı oluşturmak. Önümüzdeki 5 yılda 350 milyon € değerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu oluşturmayı ve +%20 oranında öz sermaye karlılığı yakalamayı amaçlıyoruz" diye belirtti.

Evtiko verilerine göre en yüksek satış talebi Esenyurt'tan

Evtiko'nun ilk yılına ait sektöre ait veriler ayrıca ortaya İstanbul'daki emlak piyasasına yönelik sonuçlar da ortaya koyuyor. Platformun evini satmak isteyenler arasında yaptığı değerlendirmede en fazla satış talebinin yüzde 9 ile Esenyurt’tan olduğu ortaya çıktı. Veriler de ayrıca platforma değerlendirme için ulaşan kişilerin evlerinin yüzde 27'sinin değeri 300 bin lira olduğu belirtildi. Verilere göre satış talebinde bulunulan evlerde ilk sırada yüzde 40 oranıyla 2+1 evlerin olduğu görülüyor.