İstanbul Emniyeti'ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, internet üzerinde ve televizyonda canlı yayından satış yapan bir firmanın ürünlerin kaçak olduğu belirlendi. Emtia Kaçakçılığı Büro Amirliği firmayı mercek altına aldı. Özellekle satılan cinse içerikli ilaçların hiç bir yasal belgesi olmadığı anlaşıldı. Piyasada 90 lira ile 250 lira arasında satılan ilaçların böbrek karaciğer için sağlık riski oluşturduğu bilgisine ulaşıldı. Araştırmalar derinleştirilince, firmanın, televizyonda orijinal olarak tanıtarak sattığı  telefonların da sahte olduğu anlaşıldı. Hiçbir ürünün gümrük kaydı bulunmadığı ve ürünlerin tamamının kaçak olduğu anlaşıldı.

CİNSEL İÇERİKLİ İLAÇDA VAR SAATTE


Çalışmaların tamamlanmasının ardından firmaya ait Beylikdüzü'ndeki depoya baskın düzenlendi.  Aramalarda 66 bin 58 cinsel içerikli ilaç, 57 bin 600 adet cinsel içerikli hap etiketi, 10 bin kutu ibaresiz hap, 155 bin 280 vücut bakım ürünü,  125 adet yakıt tasarruf cihazı, 9 bib 200 kutu kahve, 40 horlama önleyici cihaz, 50 mp3, bin masaj aleti, 220 tablet bilgisiyar, 16 bin cep telefon kutusu ve 2 bin 612 adet değişik markalara ait sahte cep telefonu ele geçirildi.

DÖRT MİLYON LİRA


Operasyonda ele geçen kaçak malzemelerin 4 milyon lira değerinde olduğu öğrenildi. Depodaki 6 kamyon ürüne el koyuldu. Ele geçen cinsel içerikli ilaçlar incelenmek üzere İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderildi. Firma sahibi Göksel E. de operasyonda gözaltına alındı.Göksel E. Emniyet'teki sorgusunun ardından çıkarıldığı adliyede tutuklandı.