Atatürk'ün ne kadar öngörülü ve vizyonlu biri olduğunu söylemeye gerek yok. Buna Nutuk'u okurken defalarca şahit olduk. Duvarlarda asılı olan "Gençliğe Hitabe" bunun en önemli göstergelerinden biridir.

1965 yılında ilk basımı yapılan kitapta Atatürk'ün çevresine ve dolayısıyla halka yaptığı uyarılar belki de en çok 16 Nisan Referandumu öncesi önem arz ediyor.

Sözcü yazarı, tarihçi Sinan Meydan'ın kaleme aldığı "Atatürk'ten tarihi uyarı: Egemenliğinizi asla bir şahsa vermeyin" isimli son yazısındaki, bu kitaptan alınmış maddeler bizi bir kez daha düşünmeye itti.

Nutuk, Atatürk'ün söylev ve demeçleri, Atatürk'ün tüm eserleri ve Utkan Kocatürk'ün kaleme aldığı Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri'nden alıntılanan aynı sözleri Meydan 1923 - Kuruluş Ayarlarına Dönmek isimli eserinde de derlemişti.

İşte Ata'nın muhteşem sözlerini ihtiva eden özel video...

[video_related_template title="Çanakkale geçilmez!" desc="undefined" image="http://cdn-tv.sozcu.com.tr/video-resimler/2017/03/3.jpg" link="https://tv.sozcu.com.tr/2017/haber/video/canakkale-gecilmez"]

[video_related_template title="Dış politikada nezaket: Atatürk'ün 1934'te İran Şahı Pehlevi ile Sohbeti" desc="undefined" image="http://cdn-tv.sozcu.com.tr/video-resimler/2017/03/ataturk.jpg" link="https://tv.sozcu.com.tr/2017/haber/video/dis-politikada-nezaket-ataturkun-1934te-iran-sahi-pehlevi-ile-sohbeti"]