İlahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık, Kayseri Kitap Fuarı’na girmek üzereyken saldırıya uğradı. Kalabalık bir grup, Eliaçık’ın Kayseri’den ayrılmasını isteyerek Eliaçık’a hakaretlerde bulundu. Daha sonra Belediye Eliaçık'ı "provakatörlükle" suçladı.

İlahiyatçı yazar Eliaçık akşam saatlerinde sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İhsan Eliaçık, saldırıdan Kayseri Belediye Başkanı'nı sorumlu tuttu.

[old_news_related_template title="İhsan Eliaçık'a Kayseri Kitap Fuarı'nda saldırı!" desc="İlahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı’nda saldırıya uğradı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/ihsaneliacik2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/ihsan-eliacika-kayseri-kitap-fuarinda-saldiri/"]

Eliaçık, Twitter hesabından şunları yazdı:

"Bügün memleketim Kayseri'de 20 yıl önce 28 Şubat zülmüne karşı haykırdığım yerde "dinsiz, imansız dışarı" böğürtüleri ile karşılaştım.

[old_news_related_template title="Saldırıya uğrayan İhsan Eliaçık için skandal sözler" desc="Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Özgöncü, Kayseri Kitap Fuarı’nı hiç kimsenin provoke etmeye hakkının olmadığını söyledi,. Özgüncü, Eliaçık için 'Fuarı provoke etmek isteyen bir yazar' suçlamasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/basliksiz-1-156.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/kultur-sanat/saldiriya-ugrayan-ihsan-eliacik-icin-skandal-sozler-2058346/"]

TERÖR ESTİRİLDİ

Kayseri Kitap Fuarı'nda bugün olanlardan Belediye Başkanı sorumludur. Serseri bir guruhla fuar kapısında terör estirdi ve haddini aştı.

KAYSERİ'Yİ FETÖ'YE SATAN BEN MİYİM?

Ben ne yaptımda fuara almıyorsunuz? Fuar sizin babanızın çiftliği mi? Kayseriyi parsel parsel fetöye satan ben miyim Ey Belediye Başkanı?

NASIL PROVAKASYON ÇIKARMIŞ OLUYORUM

Fuarın kapısına tek başıma evet tek başıma geldim. Nasıl fuara ben saldırmış ve provakasyon çıkarmış oluyorum şaşkın

"FİRAVUNLAŞTIKLARININ AÇIK HAVADA TEŞHİRİ"

Bugün Kayseri Kitap Fuarı kapısında olanlar güç ellerine geçince nasıl firavunlaştıklarının açık havada teşhiridir.

Fuar'da 30-40 kişilik belediye güdümlü serseri guruh fuara gelen halktan tepki gördü. Kendilerini rezil ettiler.

Niye bu adamı destekliyorsunuz diye okurlara da saldırdılar. Çatışma çıkmasın, benim yüzümden kimsenin burnu kanamasın oradan ayrıldım."

eliaik