Kimi şeyleri amacından farklı bir şekilde kullanıyoruz, kimi ayrıntıları ise hiç fark etmemişiz. İşte günlük hayattan dikkatimizi çekmeyen ayrıntıların anlamları...

Kapıları kilitli bir arabadan kaçmanız gerekirse...

1


Kafalığı (koltuk başlığı) yerinden çıkarın ve metal çubuklarıyla camı kırın.

2


Kabloların ucunda bulunan siyah silindirler

Bu silindirin içinde manyetik demir oksit bulunur ve manyetik alan yaratarak elektrik akımı yüzünden oluşan parazitleri engeller..

3


Yürüyen merdivendeki fırçalar

Bu fırçaların amacı gerçekten ayakkabılarınızı fırçalamak değildir. Merdiven ile yan panel arasına herhangi bir nesnenin düşüp sıkışmasını dolayısıyla mekanizmayı bozmasını engellemek ve insanların paçalarının, pardösülerinin, vb. buralara sıkışarak tehlike yaratmasını önlemektir.

4

Eldiven ve ayakkabı kurutucu.

5


Pek çok kişi dikkat etmiyor; ancak iPhone'unun arkasında kameranın yanında bulunan deliğin ne işe yaradığını pek bilen yok. Peki bu minik delik ne işe yarıyor dersiniz?

6

İki kamera arasında görünen o minik delik siz arka kamerayı kullanırken devreye giren mikrofon bölgesi.

7



Dizüstü bilgisayarlarda bulunan bu küçük deliğin ne işe yaradığını biliyor musunuz?

8

Ancak bu minik delik, bilgisayaranızı korumanızı sağlamak için yapılan bir ayrıntı...

9



Uçak camlarındaki delikler

Uçak camlarında gördüğümüz minik deliklerin iki sebebi var. Biri, hava basıncını dengelemek. Zira uçak havalandığında uçağın içinde ve dışında büyük bir basınç farkı oluşuyor. Bu küçük delik sayesinde o fark dengeleniyor. Minik deliğin diğer işlevi de camın buğulanmasını engellemek.

10

Tükenmez kalem kapaklarında ne olduğunu anlamadığımız o delik, aslında boğulma riskini azaltmak için üretilmiş. Küçük bir çocuk bu kapağı yanlışlıkla yutarsa, o küçük delik nefes yolunun tamamen tıkanmasını önlüyor.


11 1212