Edinilen bilgiye göre, Kütahya-Eskişehir karayolunun 2. kilometresinde iş yerini kapatan bir firma, 25 metre yüksekliğindeki dev reklam direğini, söktürmek istedi. 14 ton ağırlığındaki reklam totemin sökülmesi için 3 ayrı vinçle çalışmalara başlandı.

 

Sökülme çalışmaları sırasında dev direk, İsmeti Özoturaç'a ait iş yerinin çatısına devrildi. Ofis olarak kullanılan ve olay anında kimsenin bölümünde büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

[old_news_related_template title="Kağıthane'de faciadan dönüldü! Freni boşalan TIR..." desc="Kağıthane’de inşaat malzemesi yüklü tırın freni boşaldı. Freni boşalan tır yaklaşık 100 metre kaydıktan sonra devrilerek 6 araca zarar verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/880-134.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/kagithanede-faciadan-donuldu-freni-bosalan-tir-2132388/"]

İş yeri sahibi İsmet Özoturaç, "Benim kiracım olan firma iş yerini boşatma kararı aldı. Firmanın kendilerine ait olan totemi söküldüğü sırada, totem direğinin dengesini kaybedip yarısı yola, yarısı da yola düştü. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Küçük kazada büyük faciadan dönüldü!" desc="Dursunbey D-230 kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, asit yüklü kamyon yol kenarındaki toprak zemine çarparak durabildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/asit-yuklu-kamyon.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/kucuk-kazada-buyuk-faciadan-donuldu-2131581/"]

Özoturaç'ın damadı olan Ahmet Gönül de, "Dev totem direğinin bölüm benim çalışma odam. Bugün grip olduğumuz için iş yerine gelmemiştim. Eğer burada olsaydım dev totemin altında kalacaktım. İş yerimizde büyük bir zarar var. Bu sebeple firmaya dava açacağız" dedi.

[old_news_related_template title="İstanbul’da beton mikseri devrildi, faciadan dönüldü" desc="Sarıyer Bahçeköy’de yoğun yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybeden beton mikseri, arkasından seyir eden otomobilin üzerine devrildi. Kaza sonucu şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, otomobilin içindeki misafirliği giden aile ölümden döndü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/miks.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/istanbulda-beton-mikseri-devrildi-faciadan-donuldu-2126181/"]

İş yeri çalışanın Oğuzhan Özkul, dev totemin büyük bir gürültüyle iş yerinin üzerine düştüğünü belirterek, "Ben olay anında totemin düştüğü odanın yanındaydım. Dev totem büyük bir gürültüyle düştü. Eğer o ofiste kimse olsaydı büyük bir facia olacaktı" ifadelerini kullandı.

Totem direği, takviye vinçlerle 1 saatlik çalışma sonucu düştüğü çatıdan indirildi.    İHA