MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yıldırım’ın ”MHP'li bakan atanabilir” açıklamasına “Başbakan’ın gelecekle ilgili değerlendirmesine şu aşamada cevap verebilecek durumda değiliz. Anayasa değişikliği görüşülürken hiçbir zaman gelecekle ilgili görüşler ileri sürülmemiştir Zannederim karanlıkta göz kırpmışlar, bizim haberimiz yok. Bahse konu tarih 2019, Kim öle kim kala belli olmaz” cevabını verdi.

Bahçeli, TBMM’de anayasa değişikliği ikinci tur oylamasına geçilmeden önce kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım’ın “MHP'li bakan atanabilir” açıklamasına yönelik sorular üzerine şunları söyledi:

KARANLIKTA GÖZ KIRPMIŞLAR

“Zannederim karanlıkta göz kırpmışlar bizim haberimiz yok. Eğer kastettikleri AKP içerisindeki MHP kökenli arkadaşlarımız ise o AKP’nin kendi meselesidir. O şahsiyetleri değerlendirme gibi bir ihtiyaç hissediyorlarsa o AKP’nin bileceği konudur.” Bahçeli, ilerleyen süreçte böyle bir öneri gelmesi halindeki tavırları sorulunca, “Pazarlık anlamı taşıyabilecek, anayasa değişikliğini gölgeleyebilecek herhangi bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil. Bugün ya da yarın fark etmez. Bahse konu 2019 ise üç sene var. Kim öle kim kala belli olmaz” dedi.

REFERANDUMDA ‘EVET’ KAMPANYASI

Bahçeli, referanduma gidilmesi durumunda ‘evet’ kampanyası yürüteceklerini belirtti. Bahçeli, oylamalarda AKP milletvekillerinin açık oy kullanmasına ilişkin de ''CHP sözcüleri açık oyla ilgili tartışma yapıyor. Bütün tercihlerin netleştiği dönemde gizli oylamayı nerede yaparsanız yapın, karanlık bir hücrede de yapsanız o bir anlamda açık oylama demektir. Devekuşu gibi kafamızı kuma gömmenin bir anlamı yok. Ben gidiyorum kabine girip, perdeyi çekip oyu kullanıyorum. Benim oyum 'evet' bunu ister herkes görsün ister görmesin. Bunun açığı kapalısı yok."

Bahçeli, açık oyla ilgili anayasa ve içtüzük ihlali yapıldığı eleştirilerine ilişkin de “İhlal sözleri söylenir. Muhalefet olarak herkes bir şeyler söyler” demekle yetindi.