Ünlü sanatçının avukatı Celal Ülgen, "Müjdat bey olaydan sonra şahsı affetmiş ve çay içmeye davet etmişti. Müjdat beyin davetine icab etmedi. Demek ki pişman değil. Bu çay içmeye gelmemenin cezasıdır" dedi. Kadıköy’de bulunan Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kundakladığı gerekçesi ile tutuksuz yargılanan Mehmet Ali Aligül'e, "Yakarak mala zarar verme" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Nisan ayında görülen duruşmada sanatçı Müjdat Gezen, sanık Ali Aligül'ü ailesinin mağdur olmaması için affettiğini söylemesi üzerine mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Avukat Celal Ülgen, Müjdat Gezen'in Ali Aligül'ü sanat merkezine çay içmeye davet etmiş ancak aradan geçen 7 aya rağmen davete icabet etmediği öğrenildi. Avukat Celal Ülgen, tahliyeden sonra çay davetine gelmemesinin pişman yaptığı olaydan pişmanlık duymadığının işareti olduğunu belirterek, " Bu çay içmeye gelmemesinin cezasıdır" dedi.

[old_news_related_template title="Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne çirkin saldırı" desc="İstanbul Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne gelen kimliği belirsiz bir şahıs, elindeki benzin bidonu ile binayı ateşe verdikten sonra kayıplara karıştı. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polisin çalışması sürüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/m-gezen-dha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-mujdat-gezen-sanat-merkezinde-kundaklama-1688876/"]

AİLESİ MUTLULUKTAN ÜLGEN'E SARILMIŞTI


Sanık Ali Aligül'ün ailesi tahliye kararı sonrası Müjdat Gezen'in avukatı Celal Ülgen'e sarılıp gözyaşı dökerek teşekkür etmişti.

celalAnadolu 49. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından sanık Ali Aligül'e "Yakarak mala zarar verme" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Mahkeme cezayı ertelemezken cezanın paraya çevrilmeyeceğine hükmetti. Ayrıca mahkeme Hakimi Gökhan Pala, suçun işleniş biçiminin, bir eğitim kurumuna yönelik eylemle ortaya çıkan suç konusunun önem ve değeri ve yakılan binanın içinde o anda bir insanın bulunmasının yarattığı tehlikeyi gerekçe göstererek, istenen ceza maddesinin öngördüğü en üst sınır olan 3 yıl hapis cezası ile suçun yakıcı madde ile işlenmesini gözeterek cezayı 5 yıla çıkartan mahkeme iyi hal indirimi kullanarak sanığa 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ


Kadıköy Ziverbey'de bulunan Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde (MGSM) 20 Şubat 2017 tarihinde giriş kapısında çıkan yangın sonucu izlenen güvenlik kameraları görüntülerinde kimliği tespit edilen Mehmet Ali Aligül, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Alagül, tutuklanma talebiyle gönderildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmış, savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan Aligül, bu kez tutuklanmıştı.

Aligül hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olay günü MSGM'ye elinde bulunan benzin şişesi ile gittiği, benzini binanın giriş katına dökerek yangın çıkardığı belirtiliyor. Aligül'ün, "Mala zarar verme" ve "Kasten yangın çıkarma" suçlarından 1 yıl 2 aydan 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen iddianamede, Müjdat Gezen'in Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamit'in torunu hakkında sarf ettiği sözlerin, bu padişahı seven kişilerde tahrik oluşturacak nitelikte olduğu belirtilerek, sanık lehine "Haksız tahrik" indiriminin uygulanması isteniyordu.