Bursalı, "Bugün AK Parti'nin en büyük ittifakı orduyla. Eskinin hiçbir gerilimi yok. Bundan da her iki taraf da çok memnun. Ordunun Atatürk sevgisini, bu ittifak çerçevesinde yitirdiğini söylemek mümkün değil. Bu şekilde onların da gönlünü alıyor" ifadelerini kullandı.

 

"AKP' veyahut Cumhurbaşkanı, yarın kalkacak bugüne kadar savundukları politikaların tersine Atatürk'ü sahiplenecek deseydim acaba ne derlerdi" diye soran Bursalı, "Cumhurbaşkanı'nın bugün birdenbire böyle bir Atatürk politikasını en önemli bir kart olarak öne sürmesi, masaya koyması seçimlere yönelik bir politika değişikliğinin bir göstergesidir" diye konuştu.

[old_news_related_template title="CHP'li İnce'den canlı yayında Erdoğan'a kritik soru" desc="CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katıldı. Atatürk tartışmasına ilişkin CHP'li İnce, 'İki Ayyaş kim? Bunu sormayacak mıyız? Atatürk'e vuramadığın yerde İnönü'ye vurarak ilerliyorsun' dedi. İsmail Kahraman'ın TBMM Başkanlığı'na yeniden adaylığını değerlendiren İnce, 'Atatürkçülük açılımı çöktü bugün' dedi. CHP'li vekil Erdoğan'a da 'Bugüne kadar neden sakındınız Atatürk demeye?' sorusunu yöneltti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/ince.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/chpli-inceden-canli-yayinda-erdogana-kritik-soru-2089248/"]

"İTTİFAKLARIN BİR SONUCU"

AKP'nin Atatürk'le ilgili söylemlerindeki değişikliğin, yaptığı ittifakların bir sonucu olarak da görmek lazım ifadelerini kullanan Bursalı, "MHP'lilerde Atatük sevgisi var. Bunu yadsımak mümkün değil. MHP ile ittifakın sürmesi ve MHP'den kayan oyların da iktidar bloğu çevresinde toparlanmasına yönelik bir  tarafını da görmek lazım. En büyük ittifak bugün ordu ile birlikte. Ordu ile AKP arasında eskinin hiç bir gerilimi yok. Ve bundan her iki taraf da çok memnun. AKP bu şekilde onların da gönlünü alıyor. Bunun ötesinde AKP yarın bir adım daha atabilir. Esas Atatürk'ün partisinin devamı biziz, CHP değildir, esas mirasçısı biziz de diyebilir" dedi.