CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, İstanbul Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan muhabirimiz Gökmen Ulu’yu ziyaret etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman’la birlikte cezaevine giden Bircan görüşmeyi anlattı. Gökmen’in içeride demokrasi mücadelesi verdiğini ve bir an önce iddianamenin yazılmasını beklediğini söyleyen Bircan, “Gökmen, yaşadığı süreci anlattığı bir kitap yazmaya başlamış.

13erdinbircan20cm

Kendisine bir kumpas kurulduğunu söylüyor ve bir an önce tahliye edilmeyi bekliyor” dedi. Soruşturmada hiçbir suç unsuru bulunmadığına dikkat çeken Bircan şöyle devam etti:

“GAZETECİLİK BAŞARISI”

“Cumhurbaşkanlarının tatile gitmesi her zaman haber değeri taşır. Tansu Çiller’in mayolu fotoğrafını çeken gazeteci ödüllendirildi çünkü bu bir gazetecilik başarısıydı. Turgut Özal tatile çıkarken espriyle karışık ‘hadi bakalım beni yakalayabilecek misiniz’ derdi. Şimdi Cumhurbaşkanı’nın tatilini haber yapan Gökmen Ulu’ya darbeden haberi varmış gibi muamele yapılıyor. Bu Gökmen’in gazetecilik başarısıdır. Haberden iki gün önce AKP Muğla milletvekilinin ‘Cumhurbaşkanına gideceğiz ama biraz daha dinlensin’ şeklinde açıklamaları var. Nerede tatil yaptığı bilinmeyen bir şey değil.”

“YILDIRMA POLİTİKASI...”

SÖZCÜ’nün iki çalışanının tutuklanmasının bir kumpas ve gözdağı olduğuna dikkat çeken CHP’li Bircan “Bu tutuklamalar, dışarıdaki gazetecilere, bütün gazete patronlarına, yazarlara, basın emekçilerine aba altından sopa göstermektir, yıldırma politikasıdır” diye konuştu.

20szt13a_ant_ist_izm_trb