Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Meclis Başkanlığı için adayı mevcut başkan İsmail Kahraman oldu. Büyük bir sürpriz olmazsa İsmail Kahraman, yeni dönemde de TBMM Başkanı olarak görev yapacak.

BURHAN KUZU MUAMMASI


'Kahraman'la devam' kararının ardında tüm gözler, TBMM Başkanlığı için aday olduğu belirtilen Burhan Kuzu'ya çevrildi.

'KÜSKÜN DEĞİLİM ANCKA KIRGINIM' DEMİŞTİ


AKP'nin kurucularından, İstanbul Milletvekili, Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, 2013 Meclis Başkanlığı seçimlerinde aday gösterilmemesi üzerine "Ben küskün değilim ancak kırgınım, belki de çok kırgınım" demişti. Kuzu, siyasette külfet ve nimetin dengeli dağıtılması gerektiğini belirterek, "Ben bu partinin kurucu üyelerindenim, bazı şeyleri hak ettiğimi düşünüyorum" diye sitemini dile getirmişti.

Kulislerde şimdi, 2017 seçiminde de aday olmak istediğini parti yetkililerine ileten Kuzu'nun, resmi olarak aday olup olmayacağı tartışılıyor.

[old_news_related_template title="Erdoğan yine 'Kahraman' dedi" desc="Burhan Kuzu, Ahmet Davutoğlu, Bekir Bozdağ derken Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Meclis Başkanlığı için adayı belli oldu. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni dönem için bir kez daha AKP'nin TBMM Başkanı adayı olarak gösterildi. Büyük bir sürpriz olmazsa Kahraman yeni dönemde de TBMM Başkanı olarak görev yapıp, 0001 plakalı makam aracının sahibi olacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/ismailkahraman8801.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-iste-akpnin-meclis-baskani-adayi-2088366/"]