Viranşehir'de geçen cuma günü Yenişehir Mahallesi’nde bulunan adliye ve emniyet mensuplarının kaldığı lojmanın bulunduğu sokakta bomba yüklü minibüs infilak ettirildi. Patlamada, biri 11 yaşında çocuk 2 kişi şehit oldu, 15 kişi de yaralandı. Olaya ilişkin başlatılan soruşturmada 89 kişi gözaltına alındı.

Viranşehir'de geçen yıl 3 Aralık gecesi, eylem için ilçeye gelen 4 terörist güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrısına silahla karşılık verince, düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilmişti.

[old_news_related_template title="Viranşehir'deki alçak saldırının planlayıcısı o terörist çıktı!" desc="Mardin’de öldürülen ‘Behzat’ kod adlı terörist Yaşar Uygur’un, Şanlıurfa Viranşehir’deki saldırının talimatını verdiği ortaya çıktı. PKK elebaşı Murat Karayılan’ın da yakın koruması olan Uygur'un Türkiye'deki tüm hain PKK saldırılarının arkasındaki isimlerden birisi olduğu bildiriliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/karayilan-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/viransehirdeki-alcak-saldirinin-planlayicisi-o-terorist-cikti-1687793/"]

VİRANŞEHİR'DEKİ TERÖR SALDIRISINA 8 TUTUKLAMA

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 89 kişi gözaltına alındı. Emniyet sorgulaması tamamlananlardan 30'u dün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 22'si adli kontrol şartıyla serbest kalırken, Mehmet K., Eyüp D., İbrahim Halil G., İdris D., Leyla T., Mahsun Y., Serdar F. ve adı öğrenilemeyen bir kişi tutuklandı.

[old_news_related_template title="Şanlıurfa'da hain saldırı: 2 şehit, 17 yaralı" desc="Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, 1'i çocuk 2 kişinin şehit olduğu bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısının dehşet verici izleri, günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı. Onlarca apartmanın harabeye, otomobillerin ise hurdaya döndüğü saldırıyı yapan PKK'lı terörist ve teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon ise sürüyor. Yapılan ilk incelemede ise çalıntı olduğu değerlendirilen araçta 1 ton bomba kullanıldığı saptandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/sanliurfa-saldiri-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sanliurfada-hain-saldiri-2-sehit-17-yarali-1686177/"]

Soruşturma kapsamında halen gözaltında olan 59 kişinin ise emniyetteki sorgulaması sürüyor.

DHA