Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı döneminde yürüttüğü, Kayseri Işıkevleri ve Karargah Evleri  soruşturmalardan sonra tutuklanan, serbest kaldıktan sonra yaşadıklarını “Tek Başına” isimli kitapta toplayan emekli Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, önemli iddialarda bulundu. Dönemin Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu’nun,  Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’e “görevdeki generaller hariç, herkesi tutuklayabilirsiniz”  dediğini de iddia etti.

Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok gibi, dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu da, kumpaslar sonucu cezaevine konuldu. Üçok’un kendisi hakkındaki iddialarına tepki gösteren Çubuklu, kitaptaki iddiaları SÖZCÜ’ye şöyle değerlendirdi:

Muvazzaflar hariç herkesi tutuklayabilirsin iddiası
İDDİA 1 : Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün, kendisine “Hıfzı Çubuklu, muvazzaf generaller hariç diğer tüm personele istediğini yapabilirsin, herkesi tutuklayabilirsin” dediği iddiası.
Cevap: Böyle bir beyanım beyanım kesinlikle olmadı. Zekeriya Öz gibi bir vatan haininin, Üçok’a bunları söyleyip söylemediğini bilmiyorum. Söylemiş ise yaptığı onca alçaklığa bir yenisini daha eklemiş ve şahsıma iftira etmiştir. Ancak ben, şahsen Zekeriya Öz’ü hiç görmedim, onunla hiç karşılaşmadım. Yüz yüze veya telefonla veya üçüncü şahıslar aracılığı ile de olsa hiçbir şekilde ve hiçbir zaman Zekeriya Öz ile görüşmedim.
Kozmik Oda kararı
İDDİA 2 : Gündemde olan davalarla ilgili soruşturma emri verdirmediğim, askeri hâkim ve savcıları Kumpas Davaları ile ilgili soruşturmaların içine sokmadığım için TSK personelini FETÖ mensubu savcı ve hâkimlerin kucağına attığım iddiası.
Cevap: Bu iddiaları Ergenekon Davası ile birleşen İnternet Andıcı davasında delilleri ile açıkladım. Çok Gizli bilgi/belgelerin bulunması nedeniyle soruşturma safhasında “Kozmik Oda”ya Cumhuriyet Savcısı ya da Naip Hâkimin giremeyeceği yönündeki hukuki mütalaamıza rağmen dönemin Cumhurbaşkanı’nın ve Başbakan’ının ortak kararı ile girildi. Orgeneral İlker Başbuğ’un açıklamaları, hem de Seferberlik Tetkik Kurulu’nda görevli General ve Subayların Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamaların da yer aldığı “Tutanaklarla Kozmik Oda’nın Esrarı” isimli kitapta ayrıntılı olarak belgelerle yayımlandı.
Teğmen Çelebi soruşturması
İDDİA 3 : Teğmen Mehmet Ali Çelebi ve diğer teğmenlerle ilgili dosya hakkında Hava Kuvvetleri Savcısı olarak kendisine soruşturma emri vermediğim için bu teğmenleri Karargâh Evleri soruşturmasına dâhil edemediği iddiası.
Cevap: Bu iddianın da tamamı gerçek dışıdır. Esasen, Karargâh Evleri soruşturmasına dâhil etmek isteyen bir askeri savcı için eğer illiyet bağı var ise bu konuda bir engel de söz konusu olmayıp ayrıca soruşturma emrine gerek yoktur.
Erdil’in yargılanması için
İDDİA 4 : Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök döneminde Adli Müşavir olduğum ve gelir gelmez yaptığım ilk işin eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil’in yargılanması için alt yapıyı oluşturduğum iddiası.
Cevap: Bu iddiası da külliyen yalan ve iftiradır. Çünkü benim Genelkurmay Adli Müşaviri olarak göreve başladığım tarih 16 Eylül 2004’tür. Emekli Oramiral İlhami Erdil hakkında soruşturma emrinin verildiği tarih ise 15 Eylül 2003’dür.  Konunun benimle hiçbir ilgisi yoktur.
Albay Temizöz’ün durumu
İDDİA 5 : Albay Cemal Temizöz’ün, maruz kaldığı hukuksuzluklar karşısında aleyhinde söz ve davranışlarda bulunduğum iddiası.
Cevap: Emekli Jandarma Albay Cemal Temizöz hakkında yapılan soruşturmaya ilişkin olarak söylediğim iddia edilen sözler külliyen yalan olup, anılan subayın uğramış olduğu haksızlığın giderilmesi için ne denli çetin bir mücadele verdiğimin tanığı avukatı Yurdakan Yıldız’dır. Soruşturma sırasında olayın aydınlatılmasını sağlayan Temizöz, FETÖ’cü astsubayların Kayseri’deki dört sivil abisini ortaya çıkardığı halde, Üçok’un kendilerini serbest bırakması, bu şahısların yurt dışına kaçmalarına imkân verdi. Böylece FETÖ’nün hedefi haline gelen Temizöz, asayiş görevine ilişkin sahte suçlamalarla tutuklandı.
Aziz Yıdırım’dan 10 milyon dolar rüşvet iddiası
İDDİA 6 : Emrimde çalışan Adli Müşavir Yardımcısı Hâkim Binbaşı Abdullah Kaya’ya “Zeki Üçok, Aziz Yıldırım’dan 10 milyon dolar rüşvet aldı” dediğim, tutuklanmasına sebep olduğum için soruşturmalarını tamamlayamadığı iddiası.
Cevap: Ben, Üçok’un, Aziz Yıldırım’dan ya da başka birinden değil 10 milyon dolar, 10 lira bile rüşvet aldığına ilişkin ihbar alsam bunu dedikodu vesilesi yapıp bir emekli hâkim subaya söylemem, doğrudan doğruya ilgili Komutanlığa bildiririm. Her kamu görevlisinin yapması gereken de budur; tıpkı kendisi hakkında daha önce gelen ihbarlara yapıldığı gibi.