Yakın gelecekte kendi kendine giden arabaları sıkça göreceğiz. Şimdiden bu otonom araçların testleri pek çok ülkede yapılıyor. Peki otonom bir arabanın kötü hava koşullarında ne yapacağını hiç düşündünüz mü? Yağmura, sıklaşan trafiğe ve ne yapacağı tahmin edilemeyen insan şoförlere nasıl tepki verecekler?

İlgili haber: Otonom arabalar yetmedi, otonom uçaklar da geliyor

İşte otonom arabalar alanında çalışan startup firma Drive.ai, bize böyle bir durumda ne olacağını güzel bir videoyla göstermiş. Paylaışan video ABD’de Kaliforniya eyaletinde yapılan bir test sırasında çekilmiş. Video başlangıcında bunun bir tam otonom sürüş testi olduğu bilgisi veriliyor ve video boyunca da şoförün ellerini direksiyona hiç koymadığını görüyoruz.

Videoda araç yolunda giderken hava kararıyor ve yağmur başlıyor. Silecekten de yağmurun epey yoğun yağdığını anlıyoruz. Otonom araç yoğun yağmurda ve karışık trafikte hiç sorunsuz şekilde yoluna devam ediyor. Hatta arabanın yapay zekası sağdan aniden yoluna çıkan bir arabaya yol bile vererek, durumu kontrol altında tutmayı başarıyor. Acaba gelecekte hava durumu kötüleştiği zaman biz de direksiyonu yapay zekaya bırakıp, arkamıza yaslanıp böyle rahat oturabilecek miyiz?

[old_news_related_template title="Google’ın otonom araçlarında önemli gelişme" desc="Teknoloji ilerledikçe geçmişte bize hayret veren fikirleri, hayata geçmiş halde görüyoruz. Otonom araç teknolojileri kesinlikle insanları hayrete düşüren teknolojiler arasında." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/google-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/teknoloji/googlein-otonom-araclarinda-onemli-gelisme-1563821/"]