Doğal yollarla çocuk sahibi olamıyorsanız alternatif olan yöntemleri deneyebilirsiniz. İşte dünyada kullanılan alternatif yöntemler...

İlaç tedavisi

Tüp bebek öncesinde birçok kadına ilaç tedavisi uygulanır. Çeşitli iğne ve ilaçlarla tüp bebek yöntemine gerek kalmadan döllenme sağlanmaya çalışılır. Bazı kadın ve erkeklerde mutlaka sonuç verebilir.

[old_news_related_template title="Doğum kontrolü ile ilgili yeni bir gelişme gerçekleşti" desc="Doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmak için icat edilen ilk uygulamayı icat etme süreci, Elina Berglund Scherwitzl için bir hobi projesi olarak başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/1a-13.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/dogum-kontrolu-ile-ilgili-yeni-bir-gelisme-gerceklesti-1963683/"]

Tüp bebek

Ülkemizde sıkça başvurulan bu yöntem yasaldır ve doğal yollarla çocuk sahibi olamayan birçok aile tüp bebek yöntemini denemektedir.

Kadından alınan yumurtayla erkekten alınan spermi laboratuvar ortamında dölleyerek embriyo gelişimi sağlayıp sonrasında embriyoyu kadının rahmine yerleştirme işlemidir.

İlk tüp bebek 1978 yılında İngiltere’ de dünyaya gelmiştir. Ülkemizde ise ilk defa 1989 yılında ilk tüp bebek doğumu gerçekleşmiştir.

[old_news_related_template title="Tüp bebekte yeni keşif: Sperm radarı" desc="İngiltere'de bulunan Sheffield Üniversitesi, tüp bebekte başarı şansını artıran sperm radarı geliştirdi. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, bu keşfi değerlendirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/sperm.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/tup-bebekte-yeni-kesif-sperm-radari-1876174/"]

Sperm donasyonu

Ülkemizde başkasından yumurtalık veya sperm nakli yasaktır. Fakat ABD, İngiltere, İsrail gibi birçok ülkede yasal bir işlemdir. Sperm donasyonu için verici seçilirken belirli testlerden geçer.

Sperm bankasına bağışlanan sağlıklı spermler uygun yumurtalıklara mikroenjeksiyon yöntemiyle aktarılır ve döllenme sağlanır.

Elde edilen embriyolar birkaç gün içinde kadına enjekte edilir ve 10-15 gün sonra gebelik testi ile sonuçlar kontrol edilerek kesinlik sağlanır.

[old_news_related_template title="Sperm kalitesini artırmanın en doğal yolu" desc="Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, egzersiz ve sperm kalitesi arasındaki ilişkiyi ortaya koyan araştırmanın sonuçlarını paylaştı. İranlı bilim insanlarının yaptığı çalışmalara göre, egzersiz sperm kalitesini artırıyor ve üstelik egzersiz bırakıldığında sperm kalitesi tekrar düşmeye başlıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/sperm.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/sperm-kalitesini-artirmanin-en-dogal-yolu-1783197/"]

Taşıyıcı annelik

Taşıyıcı annelik de ülkemizde kanunen yasak olan bir işlemdir. Annenin gebelik taşımaya uygun olmamasından dolayı taşıyıcı anneliğe başvuran eşler kendi yumurta ve sperm hücrelerini kullanırlar.

Eşlerin yumurta ve spermleri laboratuvar ortamında döllenir ve başka bir kadının rahmine enjekte edilir.

Burada bebek genetik olarak kendi anne ve babasının genetiğini taşır. Yani kendisini sahiplenen anne-baba kendi biyolojik anne-babasıdır.

[old_news_related_template title="Kim Kardashian’ın bebeğini taşıyacak 'Taşıyıcı Anne' hamile!" desc="Kardashian’lar dendiğinde kalabalık ve birbirini her zaman kollayan ve birbirine bağlı bir aile akla geliyor. Birbirlerinin en iyi arkadaşları olan kardeşler bunu her fırsatta dile getirirken, böyle bir ailede büyüyen Kim Kardashian’ın büyük ve kalabalık aile isteği sürpriz değil. Bu istek doğrultusunda Kim Kardashian'ın taşıyıcı anne olarak tuttuğu kadının hamile olduğu ortaya çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/kimkanye-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/kim-kardashianin-bebegini-tasiyacak-tasiyici-anne-hamile/"]