Telgraph.co.uk'da yer alan habere göre, gün geçtikçe yayılan mobil spor uygulamaları iyilikten çok zarar verebilir. Johns Hopkins üniversitesi'nde bilgisayar bilimleri uzmanı olan Dr. Greg Hager, cihazların faydalarının tam olarak kanıtlanmış olmadığını, hatta zararlı olabileceğini söyledi.

Çoğunlukla 10.000 adım atılmasını öneren mobil uygulamaların bu önerisi, 1960'lı yıllarda bir Japon erkeği üzerine yapılan çalışmaya dayanıyor. Bu çalışmaların kişilere göre farklılık gösterebileceğini söyleyen Greg Hager, herkes için bu değerlerin değişebileceğini, klasik spor tavsiyelerinin programlardan daha faydalı olabileceğini belirtti.

[old_news_related_template title="1 saatte en çok kalori yaktıran en iyi 36 egzersiz" desc="Kalori yakmanın en verimli yolu nedir? İşte egzersizlerini, spora ayırdıkları zamanı daha verimli hale getirmek isteyenler için azdan çoka 1 saatte en çok kalori yaktıran vücut egzersizleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/10/ronaldo-karin-kaslari.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/saglik/1-saatte-en-cok-kalori-yaktiran-en-iyi-36-egzersiz-1434267/"]