Günlük yaşam koşuşturmacası içinde çok sevdiğiniz köpeğinize yeterince vakit ayıramıyor musunuz? Her köpeğin her gün belli sürelerde harekete ve oyuna ihtiyacı var. Eğer bunu siz yapamıyorsanız, neden yardımcı olması için bir robot tutmuyorsunuz? ‘Anthouse’ ismindeki bu yeni robot, gün boyunca yalnız kalan köpeğinize arkadaş ikinci bir köpek almaya gücünüz yetmediğinde yardımınıza koşuyor.

İnsan ile robot akıllı otomobil fabrikasında yan yana çalışıyor

Ev temizliği yapan küçük Roomba robotlarını büyük ihtimalle biliyorsunuz. İşte Anthouse da aynısının köpekler için oyun versiyonu denilebilir. Kullanıcılar akıllı telefon uygulaması ile robotu aktive ediyor, uzaktan kumanda edebiliyor ve yapılacak işleri seçebiliyor. Anthouse sayesinde evde olmasanız bile robot aracılığı ile köpeğinize belli aralıklarla otomatik şekilde bisküvi verebilir, videolarını veya fotolarını çekebilir, hatta üzerindeki hoparlörü ile onunla konuşabilirsiniz bile.

sozcu-kopek-dostu-anthouse-robot-3

Köpeğinizin günlük egzersizi için ise robotun üzerinde, 8 metreye kadr mini tenis topu atabilen bir mekanizma var. Eğer bir bahçeniz varsa bu özellik çok daha pratik şekilde (yani etraftaki hiçbir şeyi kırmadan) kullanılabiliyor. Köpeğinizle etrafta koşuştururken, nesne algılama sensörleri sayesinde eşyalara da çarpmıyor. Anthouse robot bataryası bitmeden önce kendi kendine kablosuz şarj istasyonuna gidiyor ve 4 saatliğine şarj oluyor. Tam şarj ile köpeğinizi 5 saate kadar oyalayabilir. Ürün Aralık ayında ABD’de satışa sunulacak.

[old_news_related_template title="Evlere hizmetçi robotlar geliyor!" desc="Evinizin neşesi olacak, her türlü cihazı yönetecek ve sizinle sohbet edecek bir robot ister misiniz?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/sozcu-akilli-ev-robotu-temi-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/evlere-hizmetci-robotlar-geliyor-1996596/"]

[old_news_related_template title="Sonunda bu da oldu... Robot Budist rahip yaptılar" desc="Japon uzmanlar kırsal bölgelerde yaşayanların rahip sıkıntısını gidermek için teknolojiye sarıldı. Geliştirilen Pepper isimli robot, din insanlarının giydiği cübbeleri giyerek cenaze törenlerini yönetecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/robot1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/sonunda-bu-da-oldu-robot-budist-rahip-yaptilar-1986168/"]