Erdoğan dedi ki; “İnternet kafeler vardı artık internetler eve yerleşti. Yani zehir evin içine girmiş vaziyette... Bu tehlikeden kurtulmamız lazım!"

Muhtemelen Saray’a geç bağlattılar interneti… Zira yaklaşık 25 yıldır kendisi bende yerleşikti. O kadar zamandır soluyorum bu tehlikeli zehri... Şahsım henüz bir zararını görmedi!

***

Bu internet denilen “zehir” nerede beleş oraya yerleş mottosu ile hareket ediyor diyeceğim ama dünyanın en pahalı ve yavaş interneti bizdeki… Dolayısıyla az tehlikeli!

İnternet eve yerleşti, birileri yine bize yerleştirdi! Bu yıl vergilerine de yüzde 50 zam geldi. Belli ki bu açıklamaların var bir hedefi… Yasaklar geliyor vaziyet alın demek istiyor olabilir mi?

***

Osmanlı’da 3’üncü Murat’ı kafaya alan Şeyh-ül İslam’ın rasathaneyi yıktırmasının ne farkı var 2018 yılının Türkiye’sinde yapılan bu konuşmanın? Matbaayı da geri yollasak mı? İade alırlar mı?

Aslında normal karşılamak lazım bu söylemi… Tehlikeli denilen internet olmasaydı Türkiye sadece yandaşlardan alacaktı haberi… Kimse bilemeyecekti Zarrab’ı, rüşvetleri ve diğer pislikleri… Oysa her şey güllük gülistanlıktı seyretseydik sadece A-Haber’i…

***

Bakın; İstanbul Borsası’ndaki bütün şirketleri üst üste koyun, piyasa değerlerini toplayın, üç ile çarpın, üzerine de Suriyelilere yaptığımız 30 milyar doları ve bir o kadarını daha ekleyin… Ne etti? Şöyle söyleyeyim hepsi, zehir saçan internet şirketlerinden bir Google dahi edemedi!

İnternet bütün dünyanın geleceği… Ekonomilerin temel direği… Bu yıl Türkiye’de 72 milyar 735 milyon liralık internet alışverişi gerçekleştirildi. Vergisi kesildi. Tehlikeli gördükleri internet destekledi bütçeyi…

***

Bugün kamu hizmetlerinin tamamına yakını internet üzerinden veriliyor. Randevular internetten alınıyor. İşler e-devlet üzerinden yürütülüyor. Zehir ülkeye yayılmış gidiyor. İşler ancak böyle yürüyor.

Birleşmiş Milletler raporu diyor ki; Kalkınmış ülkelerde genç nüfusun yüzde 94’ü internet kullanıyor. Bizim gibi kalkınmakta olan ülkelerde bu oran yüzde 67’ye düşüyor. Gelişmemiş ülkelerde ise giderek azalıp yüzde 30’lara kadar geriliyor.

***

İşin ilginci bu talihsiz açıklamayı yapan Liderin partisi, dünyanın en büyük internet trol ordularından birini besliyor! Her birine maaş ödüyor. Zehir İktidar partisinin şifası oluyor.

Erdoğan internet zehri hakkındaki konuşmasına, “Ben burada temel sıkıntının zihniyet meselesi olduğunu düşünüyorum" diye devam etti. Ha şunu baştan bileydi!