Kıbrıs Gazisi Makine Yüksek Mühendisi Fikret Gökçe “neden çok hızlı unuttuğumuzu” sorguluyor.
Şunları yazıyor:
“Yakın dönemde Musul Konsolosluğumuzun dört aya yakın bir süre kuşatılmasını, Süleyman Şah Türbesi’ni nasıl kaçırdığımızı, Konya’da Amerikalılarla oluşturduğumuz “eğit-donat” projesinde eğitilen ÖSO mensuplarının silahlarını IŞİD’e satıp nasıl kaçtıklarını, ecdat yadigarı, Mekke ve Medine’deki türbeleri, tarihi eserleri, önce Hint ve Fülfül kalelerini en son Ecyad Kalesi’ni, kütüphane ve muvakkithaneyi, ne varsa tüm Osmanlı izlerini silmek için dozerlerle, patlayıcılarla nasıl yıktıklarını ne çabuk unutuyoruz...”
Fikret Gökçe haklı.
Unuta, unuta!
Beyin uyuşur!
“Mehmetçik niçin Katar’da?” sorusunu sormayı bile aklına getirmez. Yeni bir İslam ülkeleri NATO’su mu kuruluyor, bu bağlamda mı Mehmetçik Katar’a gidiyor?
Bilenlerden öğrendim.
İslam NATO’su yok.
Karun kadar zengin Katar Emir’i, İran’ın Ortadoğu’da yayılmasından ve yayılırken de Katar’ı “tahakküm altına almasından” korktuğu için Türkiye’de Cumhurbaşkanı düzeyindeki sıkı dostluğunun ebediyen süreceğini düşünerek Türk askerini çağırmış.
Olur ki, İran Katar’a saldırır.
Mehmetçik nöbete!
Büyük Ağabey Suudi Arabistan’ın gücü tek başına İran ile baş etmeye yetmez. Mehmetçik de gelsin Katar’ı İran’dan koruyacak güç olsun diye düşünülmüş. Anlaşma 2015 yılı Haziran ayında Ahmet Davutoğlu döneminde imzalanmış. Mehmetçik’in Katar’a gidip, 3 bin asker kapasiteli üs kurabilmesi ve Katar jandarmasını eğitip donatması için Meclis’in yasa çıkarması gerekiyordu. Yasa öne alındı ve çıktı. Mehmetçik’e Katar yolu açıldı.

****

Neye niyet! Neye kısmet!
Mehmetçik, Katar’ı İran saldırısından korumak için çağrıldı. Bu davete Ortadoğu’nun ve Arap dünyasının Katar’dan daha zengini Suudi Arabistan Kralı da rıza gösterdi. Türk askeri birliği, orada kurulacak üs, kullanılacak silahlar, masraflar hepsi Katar tarafından karşılanacak.
Fakat öküz öldü!
Ortaklık bozuldu.
Katar Emiri gitti, İran’a yapıştı.
Suudi Kralı ile Katar Emir’i birbirlerini sarayda görse kılıçlayacak duruma geldiler. 10 Arap ülkesi büyük ağabey Suudi Arabistan’ın para gücünün etkisiyle Katar’a cehennemlik muamelesi çektiler, Kral ile ABD, “vurun dese...” Katar’ı vuracaklar.
Mehmetçik ne yapacak?
İran ordusuyla bir olup Suudi Arabistan’ın Amerikan destekli belasından Katar Emir’ini korumak için şehit mi olacak, gazi mi olacak?
Bunu yazmak çok ağır!
Asker mi ihraç ediyoruz?
Mehmetçik paralı asker mi oldu?

***

Dün tanıdığım milletvekillerinden ikisine; “Katar’a asker göndermeye izin veren yasa Meclis’te görüşülürken size “somut stratejik-coğrafi- küresel- bölgesel- ülkesel” gerekçeler anlatıldı mı diye sordum.
Anlatılmadı dediler.
Sormuşlar.
Cevap alamamışlar.