Yaklaşık 6 yıldır Suriye ordusunun kuşatması altında olan, başkent Şam'a bağlı Doğu Guta'da insanlık dramı yaşanıyor. Birleşmiş Milletler'in de acil gündemle toplandığı Guta'da temel gıda malzemeleri ve temiz içecek su bile bulunmuyor. Rejim tarafından Pazar gecesinden bu yana gerçekleştirilen saldırılarda 416 kişinin hayatını kaybettiği en az 2100 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

 

Suriye rejiminin havadan ve karadan aralıksız vurduğu Guta'da yaklaşık 400 bin kişi yaşıyor.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre Suriye ordusuna ait helikopterler pazar alanları ve meydanlara varil bombalarıyla saldırıyor.

BM: GUTA'DAKİ SİVİLLER CEHENNEMİ YAŞIYOR

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Doğu Guta'yı "yeryüzü cehennemi" olarak tanımladı. Guterres, Doğu Guta'da çatışmaların "hemen ve tamamen" askıya alınması çağrısı yaptı. BM Genel Sekreteri ayrıca Guta'daki sivillerin "cehennemi yaşadığını" söyledi.

[old_news_related_template title="Rusya, Suriye’de ateşkes öngören BMGK tasarısına itiraz etti" desc="Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Suriye’de 30 günlük ateşkes ilan edilmesini öngören BM Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısının “yüzeysel” olduğunu ileri sürerek, tasarının değişiklikler yapılmadan kabul edilmeyeceğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/basliksiz-10-1_16_9_1519334503.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/rusya-suriyede-ateskes-ongoren-bmgk-tasarisina-itiraz-etti-2241504/"]