4 Şubat Dünya Kanser Günü'nün bu seneki sloganı: Yapabilirim yapabilirsin! olarak belirlendi. 2018'in ana temasının "sporu ve fiziksel aktiviteyi desteklemek" olduğu Dünya Kanser Günü'nde hastalığı önlemeden tedaviye, bireyden topluma, sivil toplumdan resmi kuruluşlara kadar herkesin kansere karşı yapıbileceği bir şeyler olduğu vurgulanıyor...

Kansere karşı artık her zamankinden daha net, keskin, uyumlu ve koordineli bir mücadeleye ihtiyaç vardır. Çağımızın bu en büyük hastalıklarından birine karşı nasıl mücadele verebiliriz? sorusuna yanıtlar aranıyor...

2018 SLOGANI: YAPABİLİRİZ, YAPABİLİRİM

Üç yıllık Dünya Kanser Günü kampanyası ‘yapabiliriz, yapabilirim’ herkesin birlikte ya da tek tek küresel kanser yükünü azaltmaya nasıl yardımcı olabileceğini araştırıyor. Bu doğrultuda bu yılın ana temasının "sporu ve fiziksel aktiviteyi desteklemek" olduğu Dünya Kanser Günün'de önlemeden tedaviye, bireyden topluma, sivil toplumdan resmi kuruluşlara kadar herkesin kansere karşı yapılabilecek her türlü şeyi yapabileceği mesajı verilmektedir.

http://dunyakansergunu.org Yapabiliriz, Yapabilirim sloganının alt başlıkları olarak aşağıdaki açılımı yayınladı.

YAPABİLİRİZ

Kaliteli İş Gücü Yaratabiliriz
Algıları Değiştirebiliriz
Sağlıklı Şehirler Yaratabiliriz
Sağlıklı Okullar Yaratabiliriz
Sağlıklı İşyerleri Yaratabiliriz
Kanser Tedavisine Erişimi Artırabiliriz
Harekete geçebiliriz
Farklılık Yaratmak İçin el ele Verebiliriz
Kanser Kontrolüne Yatırım Yapabiliriz
Kanseri Önleyebiliriz
İnsanları İşe Dönmeleri Konusunda Destekleyebiliriz
Politikaları Şekillendirebiliriz

YAPABİLİRİM

Destek İsteyebilirim
Sevebilir, Sevilebilirim
Sağlıklı Yaşam Tercihleri Yapabilirim
Sesimi Duyurabilirim
İşe Dönebilirim
Kanser Yolculuğumu Yönetebilirim
Erken Tanının Hayat Kurtardığını Anlayabilirim

Beylikdüzü Belediyesi Dünya Kanser Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Onkoloji bölümünde kanser tedavisi gören hastalara moral ziyaretinde bulunan belediye yönetimi, tüm katılımcılarla birlikte ellerindeki pembe balonları gökyüzüne uçurdu.

Dünya Kanser Günü sebebiyle Medicana International Hospital ile işbirliği yapan Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bir etkinlik gerçekleştirdi. Programda Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Füsun Tokatlı, Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Meryem Kaya, Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Osman Kaya, Genel Cerrah Doç. Dr. Gökhan Çipe konuşmacı olarak yer aldı. Kanserde erken tanının hayat kurtardığını söyleyen Onkoloji Uzmanı Dr. Kaya ile düzenli yapılan kontrol ve muayenelerin büyük önem taşıdığını belirten Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Tokatlı, kadın ve erkeklerde en sık karşılaşılan kanser türleri hakkında bilgi verdi.

11 YAŞINDAKİ KANSER HASTASININ HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur ise kansere karşı farkındalık oluşturmak adına burada olduklarını ve tüm vatandaşların kendi sağlıkları konusunda sorumlu hareket etmeleri gereğine vurgu yaptı. Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır ise değerli bir günde buluştuklarını ifade etti. Geçtiğimiz yıllarda Beylikdüzü’nde yaşayan 11 yaşındaki Büşra Virdil’in lösemiden hayatını kaybettiğini kaydeden Şatır, onun adının Yakuplu Mahallesi’nde bir sağlık kabininde yaşadığını ve hayali olan kitabının basıldığını söyledi.

Medicana Onkoloji bölümünde tedavi gören hastaları ziyaret ederek onlara moral veren Kaymakam Okur, Başkan Vekili Şatır, Belediye Meclis Üyeleri, Sağlık İşleri Müdürü Ali Onur Baştuğ, müdürlük yetkilileri ve Hastane Genel Müdürü Ulvi Ünal hediyeleri hastalara takdim etti. Medicana önünde bir araya gelen belediye ve hastane yönetimi ile tüm katılımcılar, ellerindeki pembe balonları gökyüzüne bıraktı.

DHA