İstanbul Emniyeti'ne bağlı Rehine Müzakere Timlerini harekete geçiren olay 16 Ocak'ta  saat 14.20 sıralarında Beşiktaş Levent Büyükdere Caddesi üzerinde bir AVM’nin önünde meydana geldi. İddialara göre, ailesiyle arasında yaşanan problemlerden dolayı evden kaçtı. Sosyal medyadan iletişim kurduğu bir arkadaşıyla anlaşan genç kız 14 Ocak Pazar Günü İstanbul'a doğru yola çıktı. Kızlarının kaçtığını anlayan aile kayıp ihbarında bulundu.

ÖNCE BOLU'DA YAKALANDI


İstanbul'a doğru otobüsle yola çıkan genç kız Bolu'da kimlik kontrolüne takıldı. Bolu'da jandarma ekipleri tarafından indirilen genç kız reşit olduğu için savcılık talimatıyla  serbest bırakıldı. Tekrar otobüse binen genç kız İstanbul'a geldi. Genç kızın ağabeyi olan ağabeyi Mehmet G. ve arkadaşı Mesut G. de
peşine düştü.

AĞABEYİ SOSYAL MEDYADAN BULDU


Ağabey Esra G.'nin sosyal medyasını inceledi. Esra G.'nin Istanbul'da ikamet eden bir arkadaşı adına sahte sosyal medya hesabı açarak kardeşiyle iletişime geçti. Mehmet G. açtığı hesap üzerinden kardeşiyle Beşiktaş'ta buluşma ayarladı. Arkadaşıyla buluşacağını zanneden genç kız Mehmet G. ve Mesut G.'yi karşısında buldu. O esnada kaçarak taksiye binmeye çalışan genç kız ağabeyi tarafından zorla araca bindirilerek, Sultangazi’deki akrabalarına götürüldü.

BİNAYA BASKIN DÜZENLENDİ


Yapılan ihbar üzerine İstabul Emniyeti'ne bağlı Rehine Müzakere Timlerini harekete geçti. Genç kızın zorla bindirilen aracın plakasına ve sahibine ulaştı. Araç sahibi olan Mesut G.'nin  Sultangazi'deki adresi belirlendi. Adrese baskın yapan ekiplere kapıyı kaçırılan Esra G. açtı. Polis ekipleri Esra G. ile birlikte ağabeyi Mehmet G.'yi ve Mesut G.'yi gözaltına alarak Sultangazi Asayiş Büro Amirliği'ne götürdü.

KADIN SIĞINMA EVİNE YERLESTiRiLDi


Emniyette ifadesi alınan genç kızın, " Ailemle problemler yaşıyordum.  Ben de İstanbul'a kaçtım.  Ağabeyim beni geri götürmek istedi. Ağabeyim ve arkadaşından şikâyetçi değilim" dediği öğrenildi. Kadın sığınma evine yerleşmek istediğini söylemesi üzerine sığınma evine yerleştirildi.  Ağabey ve arkadaşı ise serbest bırakıldı.