Dün yurdun batı kesimlerini etkileyen kar yağışı bugün biraz daha doğuya kaydı fakat soğuk hava etkisini sürdürmeye devam ediyor. Marmara, Ege ve Akdeniz kıyıları hariç tüm yurdu bugün de kar bekliyor. Doğuda birçok il için yoğun kar uyarısı yapılırken batı kesimler için Meteoroloji'den son dakika fırtına uyarısı geldi. Yurdun doğusu kara teslim olurken batıda kuvvetli fırtına etkili olacak. Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. Megakent İstanbul hava muhalefetinden hafta boyunca çok fazla etkilenmeyecek.

DOĞUDA KAR BATIDA FIRTINA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yurdun tüm bölgeleri için uyarı haberleri geldi. Meteoroloji'nin fırtına uyarısı şu şekilde;

Rüzgarın; yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Marmara, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına (50-70 km/sa) şeklinde, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de Fırtına ve zaman zaman Kuvvetli Fırtına (50-70 km/sa zaman zaman 80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

 

ANADOLU'DA BİRÇOK ŞEHRE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Anadolu'nun önemli bir kısmına kar uyarısı geldi, Mardin çevreleri, Batman, Diyarbakır, Erzurum, Muş ve Elazığ çevrelerine yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Dün Türkiye'nin batı kesimlerini etkileyen kar yağışına dair detaylar sozcu.com.tr'de oldu, bugün ise kar doğu kesimleri etkileyecek. Meteoroloji tarfından Anadolu'nun önemli kesmine yapılan uyarıda ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasına dikkat çekildi.

5 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ,Malatya Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için kuvvetli yağmur ve kar yağışı uyarısı yaptı.  Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada;"Bölgemizde havanın Elazığ,Malatya ve Adıyaman'da çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlere kar yağışlı, Tunceli ile Bingöl'de aralıklı kar yağışlı, yüksek kesimlere yoğun kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir"denildi.

Sıcaklıkların 2-3 derece düşeceğini de aktaran merkez, yağışlar nedeniyle ulaşımda aksamalar, ani su baskınları, don ve buzlanmaya karşı da ilgililerin tedbirli olmasını istedi.

İLERLEYEN GÜNLERDE HAVA NASIL OLACAK?

meteoroloji-kar-dogu-son-haberler

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Afyonkarahisar, Kastamonu, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Elazığ, Şırnak ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli yağmur, Konya, Karaman, Niğde, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bitlis ve Muş çevrelerinde yoğun kar şeklinde olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Güney Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa zaman zaman 80 km/saat) şeklinde esecek. Rüzgarın Marmara, Ege ve İç Anadolu'nun batısında kuvvetli (50-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 1
İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı 6
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 8
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, sabah ve öğle saatlerinden sonra yüksek kesimleri yoğun kar yağışlı 11
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 11
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu 4
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur, iç kesimleri kar yağışlı 5
Erzurum: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 1
Diyarbakır: Çok bulutlu ve kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

İZMİR'DE FIRTINA ETKİLİ OLUYOR

İzmir'in Bayraklı ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle park halindeki bir otomobilin üzerine devrilen 2 ağaç maddi hasara neden oldu.  Olay, bugün saat 21.00 sıralarında Manavkuyu Mahallesi 274/1 Sokak'ta meydana geldi.

izmir-son-dakika-haberler

Gündüz saatlerinden itibaren kent genelinde etkili olan ve akşam saatlerinde de devam eden şiddetli rüzgar nedeniyle 2 ağaç devrildi. Park halindeki 35 KG 118 plakalı otomobilin üzerine devrilen ağaçları gören vatandaşlar durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekiplerinin devrilen ağaçları kaldırmasının ardından yapılan incelemede otomobilde maddi hasar oluştuğu belirlenirken, olayda yaralanan olmadı.

[old_news_related_template title="Son Dakika… İDO seferleri iptal edildi!" desc="İDO, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün yapılması gereken bazı hızlı feribot ve deniz otobüsü seferlerini iptal etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/sur-sondakika-73.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-ido-seferleri-iptal-edildi-2-2188391/"]