Gastronomiye bakış açınız değişiyor

Andoni Luis Aduriz, günümüzün en sıra dışı tabaklarını hazırlayan ve en takdire şayan şeflerinden biri. img_8032 Doğallığı ve doğanın sunduklarını restoranın en temel öğesi olarak kabul eden dünyaca ünlü şef Aduris, aynı zamanda ‘Dünyanın En İyi 50 Şefi’ listesine de en üst sıralardan giriş yapıp, yerini oldum olası korumayı başararak da bu sıfatın haklı gururunu göğsünde taşıyor. img_8076 img_8029

Havyar fasulyesinin kilosu 200 Euro

Geçen hafta gittiğim Mugaritz yine beni çok etkiledi. 25 yemek çeşidinin her biri birbirinden farklı, deneysel muhteşem lezzetlerle harika bir ziyafet yaşadım. Çoğu elle yenilen yemeklerin yanında çok özel şarapların servis edildiği menüde bazı şarapların kavları sadece Mugaritz tarafından kapatılmış. Menüde aklımda kalan havyar fasulyesi sadece o bölgede çıkıyor. Bir kadın tarafından ayıklanıyor ve kilosu 200 Euro’dan satılıyor. Mugaritz’in en büyük özelliği sürekli yukarıdaki mutfakta yeni lezzetleri çalışıyor olmaları ve bölgede çıkan en taze ürünlerle yeni lezzetler meydana getirmeleri… Damak zevkinize hak ettiği tabağı sunmak için, Mugaritz mutlaka uğramanız gereken bir durak.