TRT'de yayınlanan Leyla ile Mecnun dizisinin setinde oyuncular; Ezgi Asaroğlu, Beste Bereket ve Ushan Çakır arasında yaşanan kavga olayıyla ilgili davada, dizinin yönetmen asistanı Nazlı Özdeniz tanık olarak dinlendi.

 

Özdeniz, Ushan'ın dizide Leyla rolünü canlandıran Ezgi'nin saçlarından tutarak yerde sürüklediğini belirterek, "Ushan'ın ellerinden tutup saçlarından ayırmaya çalıştım. O sırada Ezgi yerde sürüklenmeye devam ediyordu. Diğerlerinin yardımıyla Ezgi'yi kurtardık. Kolları dizi boynu mosmordu ve ağlıyordu. Oradan uzaklaştırıldığında halen ağlıyordu, morali bozuktu" şeklide ifade verdi. İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Ezgi Asaroğlu katılırken, Ushan Çakır ve Beste Bereket mazeret bildirdikleri için gelmediler. Duruşmada tanık olarak dinlenen yönetmen asistanı Nazlı Özdeniz, olay günü dizi nedeniyled Ezgi'yi sete almak için bulunduğu karavana doğru gittiği sırada, Ezgi'nin kendisini çağıran Beste ile konuşmaya başladığını söyledi.

TARTIŞMA YAŞANDI

Beste'nin Ezgi'ye hitaben; "Bizimle uğraşma" dediğini, Ezgi'nin de "Sizinle uğraşmıyorum, benim işim başımdan aşkın. Git başımdan benimle uğraşma" dediğini, Beste'nin de "O zaman insanlarla uğraşmayacaksın. Seni hastaneye yatıralım" dediğini anlattı. Nazlı Özdeniz aynı gün, öğleden sonra kalabalık ve bağrışmalar üzerine gittiğinde, Ushan'ın iki eliyle, Ezgi'yi saçlarından tutup yerlerde sürüklerken gördüğünü, bunun üzerine müdahale ettiğini belirterek, "Ushan'ın ellerinden tutup saçlarından ayırmaya çalıştım. Başkaları da yardım etti. O sırada Ezgi yerde sürüklenmeye devam ediyordu. Diğerlerinin yardımıyla Ezgi'yi kurtardık. Sonra yerden kaldırmaya çalıştık, kalkar gibi oldu dengisini kaybetti, düştü. Tekrar kaldırdıktan sonra oradan uzaklaştırdık. Kolları, dizi, boynu mosmordu ve ağlıyordu. Oradan uzaklaştırdığımda halen ağlıyordu, morali bozuktu" dedi. Nazlı Özdeniz, olaylar sırasında Ezgi'nin "İmdat beni öldürüyorlar" diye bağırdığını ifade etti. Mahkeme daha sonra tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

OYUNCULUK KARİYERLERİ BİTEBİLİR

İddianamede, Ezgi Asaroğlu hakkında 'hakaret' suçundan 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar, Ushan Çakır hakkında 'kasten yaralama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, Beste Bereket hakkındaysa, 'azmettirme suçundan' 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
SOZCU.COM. TR / Yalçın Bel