UEFA Avrupa Ligi'nde hafta içi Marsilya'yı deplasmanda 1-0 deviren ve gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de de fırtına gibi esiyor.

Taraftarı önünde Gençlerbirliği'ni konuk eden sarı-lacivertliler, geriye düştüğü karşılaşmayı 4-1 kazanarak, bu sezon ligde ilk kez 4 gollü bir galibiyet elde etti.

Kanarya'nın gollerini Moussa Sow, Raul Meireles, Dirk Kuyt ve sonradan oyuna giren Sezer Öztürk kaydetti. Başkent ekibinin tek golü Aykut Demir'den geldi.

Bu sonuçla Aykut Kocaman'ın talebeleri, puanını 23'e yükseltti. Gençlerbirliği ise 18 puanda kaldı.



.

KARŞILAŞMANIN AYRINTILARI


Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Yunus Yıldırım, Ekrem Kan, İsmail Şencan
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Hasan Ali Kaldırım, Meireles, Mehmet Topal (Dk. 59 Sezer Öztürk), Kuyt, Cristian, Stoch (Dk. 74 Mehmet Topuz), Sow (Dk. 81 Semih)
Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Mehmet Sedef, Aykut Demir, Curri (Dk. 74 Kulusic), Tosic, Hurşut Meriç (Dk. 69 Lekic), Özgür İleri (Dk. 55 Oktay Delibalta), Azofeifa, Cem Can, Jimmy Durmaz, Zec
Goller: Dk. 20 Aykut Demir (Gençlerbirliği), Dk. 44 Sow, Dk. 63 Meireles, Dk. 73 Kuyt, Dk. 78 Sezer Öztürk (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 19 Meireles, Dk. 58 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 89 Semih Şentürk (Fenerbahçe), Dk. 89 Azofeifa (Gençlerbirliği)

MEIRELES'TEN SİFTAH
Portekizli futbolcu Raul Meireles, Spor Toto Süper Lig'de ilk golünü Gençlerbirliği'ne attı. Sarı-lacivertli forma altında 11'inci resmi maçına çıkan yıldız oyuncu, UEFA Avrupa Ligi'nde de bir gol kaydetti.

79'UNCU RANDEVU
Lig tarihinde bugüne dek 78 kez karşılaşan iki ekipten sarı-lacivertliler 36, kırmızı-siyahlılar 13 kez kazanırken, 29 maçta ise eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe'nin attığı 135 gole, Gençlerbirliği 83 golle karşılık verdi.

'MARSILYA FATİHİ' TEZAHÜRATI
Maç öncesi bütün futbolcuları tribüne çağıran sarı-lacivertli taraftarlar, Marsilya maçında galibiyeti getiren golü atan Bekir İrtegün'e ise 'Marsilya Fatihi' ve 'Avrupa Fatihi' tezahüratlarıyla sevgi gösterisinde bulundu.