Kızılay'daki Adalet Bakanlığı'nın bahçesine atılan el bombasının patlaması sonrası olay yerine giden güvenlik güçleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Adalet Bakanlığı'nda gerçekleşen patlamayla eş zamanlı olarak AKP Genel Merkezi'nde de bir patlama meydana geldi. AKP Genel Merkezi’nde de, Adalet Bakanlığı önündeki patlama ile eşzamanlı bir patlama meydana geldi. Genel başkanlık makamının bulunduğu 8′inci kat ile 7′nci kat arasındaki bölüme isabet ettiği iddia edilen lav silahı mermisinin derin bir çukur açtığı ve bu katlardaki bazı camların kırıldığı belirtildi.

SALDIRGANIN EŞGALİ TESPİT EDİLDİ

AKP Genel Merkezi’ne yapılan saldırıyla ilgili olay yerinden kaçan bir zanlının eşkali emniyet görevlilerince tespit edildi. Polis ekiplerine geçilen bilgide; zanlının 35 yaşlarında, 1.75 boylarında, zayıf yapılı, seyrek saçlı olduğu, üzerinde koyu pantolon, kapüşonlu siyah mont bulunduğu belirtildi. Zanlının Söğütözü’ndeki ağaçlıklı alandan Anadolu Bulvarı’na doğru kaçtığı belirlendi.

İŞTE ADALET BAKANLIĞI'NDAKİ PATLAMADAN SONRAKİ İLK GÖRÜNTÜLER


Ankara'da Adalet Bakanlığı ve AKP Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırılarla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler ile AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk olarak konuşan İçişleri Bakanı Güler, AKP Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırıda lav silahı kullanıldığını belirterek, "AKP Genel Merkezi'nin 7'nci katında bulunan toplantı salonunun dış cephesine saat 20.45 sıralarında lav silahıyla atılan bir patlayıcı isabet etmiş ve bu kattaki bazı camların kırılmasına neden olmuştur" dedi.

ADALET BAKANLIĞI'NA EL BOMBASI

Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırı da ise el bombası kullanıldığını ifade eden Bakan Güler, "Saat 21.00 sıralarında Adalet Bakanlığı'nın arka kısmındaki otoparka 2 adet el bombası atılmış olayda 1 vatandaşımız ayağından hafif yaralanmış ve tedavisinin sonucunda taburcu edilmiştir. Söz konusu patlamalarla ilgili olarak olayın vukuundan itibaren güvenlik birimlerimiz çok yönlü bir araştırmayı sürdürmektedirler" ifadelerini kullandı.

LAV SİLAHI BULUNDU

Teknik ve fiziki takipler sonucu lav silahının ateşleme bölümünün bulunduğunu kaydeden Bakan Güler, "Teknip takipler, fiziki takipler souncu şuanda 200 metre ötedeki bir parkın gerisinde bulunan ağaçlıklı bölümün içerisinden silahın ateşleme bölümleri, bir çanta ve bazı malzemeler bulunmuştur" şeklinde konuştu.

FAİL YADA FAİLLERİN BULUNMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Olayın fail yada faillerinin en kısa sürede yakalanacağını da dile getiren Bakan Güler, şunları söyledi: "Olayın takibini güvenlik birimlerimiz sürdürmektedir. Fail veya failleri en kısa zamanda yakalayacağımızı ifade edebilirim. Tabi ki bir terör eylemi olarak da terörün hangi türü olursa olsun güvenlik güçleri Türkiye'nin neresinde olursa olsun operasyonlarını sürdüreceklerdir. Bu konudaki kararlılığımızı da bu vesile ile ifade etmek istiyorum."

ADALET BAKANI ERGİN'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Ergin yaptığı açıklamada, AKP Genel Merkezi'nde meydana gelen patlamanın lav silahından çıkan mühimmatla gerçekleştirilmiş olabileceğini kaydetti. Öte yandan Bakan Ergin, Bakan Ergin, Adalet Bakanlığı'nda meydana gelen patlamanın ise, bir kişinin elinde bulunan 2 el bombasını atarak gerçekleştirdiğini söyledi.

ARINÇ: DHKP-C OLABİLİR
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKP Genel Merkezi'nde saldırıya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Olay yerine gitmediğini ancak bilgi aldığını belirten Arınç, hedefin özel olarak seçildiğini söyledi.

"Kesin olmamakla birlikte terör örgütü DHKP-C saldırıları yapmış olabilir. Bu saldırıyı demokrasiye yapılmış bir eylem olarak görüyorum." diye konuşan Arınç, "Bir can kaybının yaşanmamasını memnuniyetle karşılıyorum." dedi