Muammer Güler: "Hiçbir kanunsuz işimiz olamaz. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yoktur. Önümüzdeki günlerde her şey açığa çıkacaktır" dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "İstanbul'daki rüşvet ve yolsuzluk" operasyonu sonrası ilk kez açıklama yaptı. Twitter hesabından konuyla ilgili 2 tweet atan Güler, "Sevgili hemşehrilerim, itimadınız için çok teşekkürler. Hiçbir kanunsuz işimiz olamaz. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap ta yoktur. Önümüzdeki günlerde herşey açığa çıkacaktır. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul'daki operasyona ilişkin, ''Olayın başladığı gün, 17 Aralık'ta Sayın Başbakanımıza kendimle ilgili olarak gerek görevden affımı isteme, gerek azledilme ve gerek istifa dahil her konuda her şeye hazır olduğumu, bu hassasiyeti taşıdığımı ifade ettim. Şimdi Sayın Başbakanımızın bu konuda yapacağı düzenlemeyi bekliyorum'' dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul'daki operasyona ilişkin, ''Ben bu olayın sonucunda tarafıma yönelebilecek her konuda, her türlü soruşturmaya açık olduğumu, konu Türkiye Büyük Millet Meclisine geldiğinde hemen soruşturmasının yapılmasını talep edeceğimi açıkça ifade ediyorum. Tarafımdan rüşvete ilişkin hiçbir tespit edilmiş delil yoktur. Böyle bir tespit yapılmamıştır. Asla bunu kabul etmem mümkün değildir. Sonuçta da bu açıkça ortaya çıkacaktır'' dedi.

AA / DHA