Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, okulda bir gün namaz kıldırma söz konusu olduğunu, kendisinden başka namaz kıldıran olmayınca arkadaşlarının ona 'hoca' dediğinin bunu da garipsemediğini öğretmenlere de hoca dediklerini anlattı.

İşte Başbakan Erdoğan'ın ağzından Recep Tayyip Erdoğan,

"HANIM HARİÇ HERKES FENERBAHÇELİ"

"Hanım hariç herkes Fenerbahçeli. Ama bu son olaylardan sonra bütün aile nedense soğudu bu işlerden. Yaşanan olaylar aileyi epeyce soğuttu. Emine hanım ise Beşiktaşlı" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz TV'de hayatının anlatıldığı 'Ustanın Hikayesi' isimli belgesel programına konuk olarak hayatına ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.
Recep Tayyip Erdoğan ismini kimin kurduğu sorusu üzerine, Başbakan Erdoğan, "Bildiğim kadarıyla Recep Tayyip ismini babam verdi. Recep ayında doğduğum için Recep adı verilmiş" dedi.
Başbakan Erdoğan, ilkokulda arkadaşları tarafından zaman zaman 'Hoca' olarak anıldığını da söyledi.

"EN ÇOK OYNADIĞIMIZ OYUN ÇELİK ÇOMAK, UZUN EŞEK"

Çocukken oynadığı oyunların sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, "Pek çok oyun vardı tabi. En çok oynadığımız oyunlar, çelik çomak, uzun eşek, yakartop, dama, dokuz taş filan. Bisiklet alacak durumda değildik. Anacığımın hazırlayıp verdiği bir kumbarada paralarımı biriktirirdim. Para biriktirme özelliğim o dönemlerde başladı" diye konuştu.

"BABAM BİZİMLE ZAMAN ZAMAN HESAPLAŞMIŞTIR"

Aile ilişkililerine ilişkin bir soru üzerine Başbakan Erdoğan, "Babam çok otoriterdi. Ağzınızdan kötü bir laf çıkacak cezası çok ağırdı. Küfür edemezsiniz bir küfür ettiğiniz anda, faturasını ağır ödersiniz. Onun için de babam bizimle zaman zaman hesaplaşmıştır. Faturasını da ağır ödedik ama kazandık" şeklinde konuştu.

"KASIMPAŞA DEYİNCE BUNLAR KABADAYIDIR"

"Kasımpaşalı olmak ne demek?" şeklindeki soruya Başbakan Erdoğan şu şekilde yanıt verdi: "Şu andaki hal Kasımpaşa değildir. Kasımpaşa'da doğru bulmadığımız zaman zaman mafyanın içine karışmış tipler de oralardan çıkmaya başladı. Yani daha çok efendilerin oturduğu Kasımpaşa bu hale geldi. Daha sonra bir değişime uğradı ve Kasımpaşa adeta şu anda Türkiye'nin bir özeti haline geldi. Mahalle içinde Roman komşularımız var. Benim çok arkadaşım var. Onlar hala o şekilde oturuyor. Ben kendilerine yalvarıyorum ne olur şu kentsel dönüşüm değişim içerisinde sizin buraları artık bir değiştirelim yıkalım yeni oluşum içerisinde siz de yerinizi alın. Alışkanlıklarını atamıyorlar. Ama yeni yeni bazı şeyler orada da başlamış. O mafyamsı yapıdan kalan o kabadayılık Kasımpaşa deyince bunlar kabadayıdır. Ama bunun yanında tabi bir de sözün eridir. Bir şeye söz verildiyse yerine getirir. Aynı şekilde karşı tarafdan da sözünü yerine getirmesini ister. Getirmediği takdirde bedelini ağır öder. Böyle bir anlayış var. Doğrusu biz o dönemleri yaşadık bildik."

"ÖLÜ MÜ YIKAYACAKSINIZ? ONUN İÇİN Mİ BURAYA GELDİNİZ?"

İmam Hatip Lisesi'nde eğitim almasına ilişkin Başbakan Erdoğan, "Öğretmenlerimiz bize şunu söylerlerdi: Ölümü yıkacaksınız? Onun için mi buraya geldiniz? Buradan rahat rahat bir yere gidemezsiniz. Fark dersleri vereceksiniz. Ondan sonra normal üniversiteye gideceksiniz. Bir taraftan kalkacaksın diyeceksin ki; ötekileştirme yok. Türkiye'de hala bu zihniyet var. Adli yıl açılışında da buna şahit olduk. Bir taraftan bunu söyleyeceksiniz. İnanç ayrımı yapmıyoruz diyeceksiniz. Öbür taraftan da baş örtümü inancım nedeniyle kullanıyorum diyene eğitim hakkı vermeyeceksin, ona iş imkanı vermeyeceksin. Bu adalet mi? Hani ayırım yoktu. Amerika'da okuyabiliyor. Batıda okuyabilir çalışabiliyor. Halkının yüzde 99'u Müslüman olan bir Türkiye'de neden okuyamıyor. Türkiye Laik. Peki Laiklik ne demek? Bütün inanç guruplarına eşit mesafede olmak Laiklik'in de gereğidir. Maalesef bu ayırım yapılıyor" ifadelerine yer verdi.