Deniz AYHAN/Sozcu.com.tr



TBMM Genel Kurulu'nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e çok ağır küfürler eden AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın hedefinde bu kez de kadın gazeteciler vardı.

Genç'e küfür ettikten sonra kınama cezası alan ve Böcek Komisyonu Başkanlığı'ndan istifa etmek zorunda kalan Aslan bu defa da kadın gazetecilere hakaret etti.

AĞIR HAKARETLER

Önceki gün TBMM bahçesindeki koltuklarda AKP'li Mehmet Durdu Kastal ile birlikte uyudukları görüntülenen milletvekillerinin fotoğrafları Sözcü Gazetesi'nde yayınlandı. Aslan, bu haberlere sinirlenerek, kadın gazetecilere "Ben de sizin bacak aranızı çekip yayınlarım" dedi.

KADIN GAZETECİLER ŞOKE OLDU

TBMM'nin torba yasa nedeniyle gece geç saatlere kadar mesai yapmasından dolayı Meclis bahçesinde ayakkabılarını ve ceketini çıkarmış halde uyuyan AKP'li vekillerin fotoğraflarını başka bir milletvekili çekmişti. Bu fotoğrafların Sözcü Gazetesi'nde yayınlanmasının ardından ateş püsküren Aslan, Meclis'in iktidar kulisinin bahçesinde rastladığı bir grup kadın gazeteciye hakaret etti.

Aslan kadın gazetecilere, "Buraya artık gazetecileri sokmayacağım. Geçen sene de aynı şey oldu. Artık gazeteciler kulislere giremeyecek. Bunun için elimden geleni yapacağım. Bu yaptığınız gazetecilik değil. Ben sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam bunların gerçeği bu diye ahlaksız olurum değil mi? Ama sizinki gazetecilik oluyor." diyerek bağırdı. Gazeteciler, milletvekillerinin hakaretleri karşısında şoke olurken, AKP'li vekile sadece 'Hakaret etmeyin' diyebildiler.

Gazeteciler yaşadıkları olayı AKP grup başkanvekillerine anlatarak Aslan’dan şikayetçi oldular. Grup başkanvekilleri, gazetecilere Aslan ile görüşeceklerini iletti.

PARLAMENTO MUHABİRLERİNDEN KINAMA

Parlamanto Muhabirleri Derneği de TBMM'de yaşanan olayla ilgili bir açıklama yayınladı ve AKP Milletvekili Zeyid Aslan'ın 4 parlamento muhabirine karşı kullandığı o sözleri kınadı.

Açıklamada, "TBMM'de gazeteciler, halkın gerçekleri öğrenme hakkı adına kamusal görev yapmaktadır.  Halkın gerçekleri öğrenme hakkı kutsaldır ve hiçbir biçimde sansürlenemez, engellenemez. Unutulmamalıdır ki; TBMM kampusu kamusal alandır ve Mec|is’teki tüm faaliyetler parlamento muhabirlerì aracılığıyla halkın denetimine açıktır.

Kurulduğu günden bu yana millet adına Meclis'e ayna tutan parlamento muhabbirleri, zor koşullar altında kamusal görevini yerine getirmeye, toplumu bilgilendirmeye
millet adlna Meclis'e ayna tutan parlamento muhabìrleri, zor koşullar altında kamusal görevini yerine getirmeye, toplumun "gözü, kulağı, sesi" olmaya çalışıyor; halkın bilgi edinme hakkı için mücadele veriyor..

Gazetecilerin olmadığı, özgürce çalıştırılmadığı, yasaklanıp sansürlendiği toplumlarda demokrasiden söz edilemez.  Gazetecilerin susturulduğu toplumlarda sokaktaki insan "kör ve sağır" demektir. Bu bilinçle hareket eden parlamento muhabirlerì, iktidar partisine mensup bir milletvekili tarafından "sözlü tacize" uğramıştır.

Parlamento Muhabirleri Derneği olarak, kadın gazetecilere hakaret ve taciz içerikli ifadeler kullanan Zeyid Aslan'ı kınıyoruz ve derhal kadın gazetecilerden özür dilemeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.



O BUNU HEP YAPIYOR!

Uykucu vekil Aslan daha önce 'küfürbaz vekil' olarak biliniyordu.

Kamer Genç'e ağza alınmayacak küfürler eden Aslan sadece kınama cezasıyla kurtarmıştı.