Reşat Nuri Güntekin’in televizyon dizisi olarak ekrana uyarlanan romanı ‘Yaprak Dökümü’nde Necla’yı oynayan Fahriye Evcen, şimdi de aynı ünlü yazarın yine televizyon için çekilen ve eylül ayından itibaren yayınlanacak olan ‘Çalıkuşu’ adlı eserindeki Feride’yi canlandırıyor. Başrolünü, Kamuran karakteriyle izleyeceğimiz Burak Özçivit’le paylaşan Fahriye Evcen’e Bebek’te rastladık ve ünlü yıldız SÖZCÜ’nün sorularını cevapladı.

Rolünüzü sevdiniz mi?
Çok sevdim Çalıkuşu’nu. Feride karakter olarak biraz uçarı ama daha sonra aşk acısıyla o uçarılığı kaybolacak.
Reşat Nuri Güntekin’in sizde yeri çok başka olmalı?
Türk edebiyatının en önemli yazarlarından birisi Reşat Nuri Güntekin. Biliyorsunuz daha önce yine onun eseri olan Yaprak Dökümü’nde oynadım. Şimdi de yine ona ait olan Çalıkuşu’ndayım. Bu benim için büyük bir mutluluk vesilesi.
Çalıkuşu biraz da riskli bir rol. Çünkü bu rolü oynayan çok sanatçı oldu.
Evet, Çalıkuşu’nu benden önce oynayan çok sanatçı oldu. Türkan Şoray filminde oynadı, Aydan Şener onu ilk kez televizyona taşıdı, sonra Tuba Ünsal canlandırdı. Hepsi çok başarılıydı. Ben de Fahriye Evcen olarak Çalıkuşu’na farklı bir yorum katmak istiyorum. Çünkü, Feride’yi çok sevdim.
Çekimler nasıl gidiyor?
Yaz sıcağında kışlık kıyafetlerle kamera önüne geçince biraz terledik ama ekip olarak zorlukların üstesinden geliyoruz. Her şey çok güzel gidiyor.
Burak Özçivit’le bu ilk buluşmanız, kamera önündeki uyumu sağladınız mı?
Yalnız Burak Özçivit ve ben değil, tüm set ekibi büyük bir uyum içinde çalışıyoruz.
Mustafa Kızgınyürek