Galatasaray, Didier Drogba’dan vazgeçmiyor. Cim-Bom, sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini 1 yıl daha uzatmayı düşünürken, dünya yıldızını uzun süreli olarak kulüpte tutmak için de çalışmalara başladı. Sarı-kırmızılılar, Fildişi Sahilli oyuncuyu futbol yüzü olarak belirlerken, 35 yaşındaki futbolcunun Galatasaray’ın elçisi olması konusunda karar alındığı belirtildi.

Her fırsatta Drogba gibi karakterli ve yaşantısıyla örnek gösterilen bir futbolcuyu takdir eden Başkan Ünal Aysal ve kurmaylarının, Galatasaray’ın uluslararası arenadaki elçisi olması için ünlü ismi ikna etmeye çalışacakları ifade edildi. Böyle bir anlaşma ile Galatasaray markasının popülaritesine çok önemli katkılar yapacağı konusunda hemfikir olan Aysal ve kurmayları, Drogba’dan bu şekilde yararlanmayı hedefliyor.

Galatasaray’ın, Drogba’yı ikna etmek için futbolculuğunda kazandığı rakama yakın bir parayı bile gözden çıkarabileceği ifade edildi.

DÜNYADAKİ FUTBOL ELÇİLERİ

Luis Figo-Inter
2009 yılında kariyerini noktalamak isteyen Figo, “Futbolculuktan ayrılıyorum ama Inter’den değil. Emekliliğimden sonra kulübe hizmet edebileceğimi düşünüyorum “ demişti. Başkan Massimo Moratti’nin desteğiyle Inter’de transfer ve futbolcu izleme işlerini yapan Portekizli efsane, genç yıldızları da araştırıyordu.

Zinedine Zidane-R. Madrid
Sezon başında Carlo Ancelotti’nin yardımcılığına getirilen Zinadine Zidane, Jose Mourinho döneminde takımın transfer işlerinde ve genç oyuncuları izleme konusunda aktif bir isimdi. Eski kulübüne katkıda bulunan Zidane, başkan Florentino Perez’in ilk döneminde oyuncu, ikinci döneminde ise futbol koordinatörü olarak görev aldı.

M. Rui Costa-Benfica
Benfica’da futbolu bırakan Rui Costa, futbolcu izleme komitesini kurdu. Futbol direktörlüğü de yapan Portekizli eski yıldız, takımına Saviola, Ramires ve Javi Garcia gibi isimleri kazandırmıştı.

Johan Cruyff-Ajax
Hollanda futbolunun efsanesi Johan Cruyff, Ajax’ın fahri başkanı görünümünde. Kulübün futbol direktörlüğünün yanında transfer, oyuncu izleme ve araştırma gibi birçok hizmette bulunuyor.

Pavel Nedved -Juventus
Ünlü Calciopoli skandalıyla birlikte sarsılan Juventus’ta takımı terk etmeyerek taraftar ve kulüp için efsane haline gelen Pavel Nedved, 2009’da futbola veda etmişti. 12 Ekim 2010’da ise Agnelli ailesi tarafından Juventus’ta özel bir göreve çağrıldı, takımının A’dan Z’ye bütün konularıyla ilgilenmeye başlamıştı.

Thierry Henry- Arsenal
1999-07 arasında Arsenal’de efsane olan oyuncu, 2012’de tekrar Londra’ya dönmüştü. Amerika’nın New York Red Bull takımına oynayan Henry, aynı zamanda Arsenal için gönüllü olarak yardımlarda bulunuyor.

Txiki Begiristain-Barcelona
2003-10 arası Katalan kulübünde futbol sorumlusuydu. Transfer çalışmalarında ve altyapı düzenlemede görev alan Begiristain, 2010’da yönetim değişikliği sonrasında, ayrılık kararı vermişti.

(Milliyet)