Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında deplasmanda Orduspor ile karşılaşacak olan Kardemir D.Ç Karabükspor hazırlıklarını tamamladı.

Yenişehir Çamlık sahasında teknik direktör Mesut Bakkal yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular düz koşu ve 5’e 2’nin ardından duran toplar üzerinde taktiksel çalışma yaptı. Yaklaşık 1 saat süren antrenmana sakatlığı devam eden Larrys Mabiala dışında bütün futbolcular katıldı.

İdman sonrası açıklamalarda bulunan İlhan Parlak, iç sahada istedikleri sonuçları alamadıklarını ancak deplasman Orduspor karşısında iyi bir mücadele ve istekle sonuca giden taraf olmak istediklerini söyledi.

Son haftalardaki kötü gidişata dur demek istediklerini de anlatan Parlak, "Deplasmanlarda iyi oynuyoruz ve iyi futbol ortaya koyuyoruz. İnşallah Ordu deplasmanından 3 puan ile döneceğimizi umut ediyoruz. Akhisar maçı sonra hocamız yaptığımız hataları bize gösterdi. Duran toplardan dolayı geriye düştüğümüzden çevirmekte zorlanıyoruz. Sonuçta futbol bu. Beşiktaş maçında 2-0’dan maç çevirdik ama ben 3.5 yıldır buradayım geriye düştüğümüz maçların yüzde 80 veya 90 zor geri çeviriyoruz. Öne geçtiğimiz maçlarda ise kolay kolay kaybetmiyoruz. Eğer gol yemeden öne geçersek bizi kolay kolay yenecek takımda yok” dedi.

Demokratik Kongolu futbolcu Lomana Lualua ise, Orduspor deplasmanın zor geçeceğini ifade ederek, "Bu tür zor maçları bekliyoruz. Çünkü bu tarz zorlu maçlar karakterimizi göstermek için iyi bir şans. Puan veya puanlar almak için bu maçı bekliyoruz” diye konuştu.

Tecrübeli oyuncu Luaula, özellikle iki üç maçtır iyi oynayamadığını da belirterek şunları söyledi:

"İnşallah Orduspor maçında gol taklamı atarım. Karabük’ün puan alması benim gol atmamdan daha önemli. Taraftarımızın benden beklentisi çok ve yoğun tezahüratları var. Onlar benim kalbimde. İki üç maçtır iyi oynayamıyorum ve gerçek Lualua’yı sahada göremiyorsunuz. Her işte olduğu gibi bu işte de herkes yüzde yüzünü vermeli. Ama daha iyi olmak için çalışıyorum. Orduspor maçında daha iyi bir Lualua göreceksiniz.”

Karabükspor idman sonrası buradan karayolu ile Ankara’ya oradan da havayoluyla Samsun’a geçerek oradan karayolu ile Ordu’ya geçecek.

Kırmızı mavili takımda kart cezalısı olan Hakan Özmert ve sakatlığı devam eden Larrys Mabiala yer almazken, Ordu’ya Tomiç, Bora, Anıl, Erdem, Birol, Gökhan, Seriç, Ahmet İlhan, İlhan Parlak, Hamroun (Juju), Deumi, Lualua, Shelton, Selim Teber, Yiğit, Uğur Uçar, Burak, Kaan, Umut ve İshak’tan oluşan 20 kişilik kadro ile gitti.