sozcu.com.tr / DIŞ HABERLER

Alman Etik Komitesi, kardeşler arasındaki ensest ilişkiyi illegal kılan yasaların cinsel tercihi ve özgür iradeyi ihlal ettiğini söyleyerek ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

Komiteden yapılan açıklamada "Ceza hukuku, sosyal bir tabuyu kontrol altında tutmak için doğru yol değil" diye konuşarak yetişkin kardeşlerin cinsel özgür iradesinin aileyi koruma fikrinden ayrı olarak tartılması gerektiğini açıkladı.

Bu tartışma Saksonya'da iki kardeşin 4 çocuk dünyaya getirip aile kurmasıyla ortaya çıktı. Bu iki kardeş ayrı şehirlerde büyütüldü ve erkek kardeş 18 yaşındayken 16 yaşındaki kız kardeşiyle tanıştı.

3 yıl hapis ile cezalandırılan erkek kardeş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurarak bu karara itiraz etti, fakat başarısız oldu.

Aile ayrı yaşamaya zorlandı ve mahkeme çiftin çocuklarını ensest ilişkilerin sonuçlarından dolayı koruma altına aldı.

Çiftin iki çocuğunun da engelli olmasının sebebi olarak, ensest ilişki sonucu dünyaya gelmeleri gösteriliyor. Çiftin sahip olduğu genetik anomaliler sakat çocukların doğmasına yol açarken, Etik Komitesi bu argümanın yersiz olduğunu ve genetik bozuklukları olan diğer çiftlerin dünyaya çocuk getirmesinin illegal olmadığını savunuyor.

Max Planck Enstitüsü, yaptığı bir araştırma sonucu çok sayıda ensest çiftlerin hayatlarını gizlice yaşamaya zorlandığını ve Alman halkının yüzde 2'sinin ensest deneyimler yaşadığını iddia etti.

Hristiyan Demokrat Partisi'nin bir sözcüsü ise, Etik Komitesi'nin bu önerisini dikkate almayacağını açıkladı.